Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az oktatáspolitikában is változást akar az MSZP

Az oktatáspolitikában is változást akar az MSZP

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egy gyors és egy hosszú távú csomagot kínál az oktatáspolitikában az MSZP, ha megnyeri a jövő év választásokat – hangzott el az ellenzéki párt gyöngyösi sajtótájékoztatóján. Kunhalmi Ágnes az MSZP szakpolitikusa elmondta, a kormány helytelen lépéseket tett az oktatás tartalmi és igazgatási szabályozásában is.

Heves megyében is romlottak a feltételek a közoktatás területén – mondta el Sós Tamás az MSZP politikusa, aki szerint a kormány forráskivonást a hajtott végre a felsőoktatás, szakképzés és köznevelés területén. Ezekért a döntésekért visszalépésnek minősíti az oktatáspolitikában történt változásokat.

– Aki szegény az még szegényebb lett, nőtt a társadalmi különbség. A tehetséges, de szegény környezetben felnövő gyermeknek, fiatalnak szinte lehetetlen lesz a következő időszakban magasabb iskolába járnia – vélekedett Sós Tamás.

Kunhalmi Ágnes az MSZP szakpolitikusa elmondta, ellenzik az oktatásban történt államosítást. Szerinte ez káros a magyar iskolarendszerre és nem oldódtak meg a finanszírozással kapcsolatos problémák sem.

Az MSZP kritizálja az oktatás tartalmi szabályozásának változtatását, valamint a Nemzeti Alaptantervet, a jövőben pedig csökkentenék a pedagógusokra háruló adminisztrációs terheket is.


Tovább az archívumra