Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Báryné dr. Gál Edit a Mátra Múzeum igazgatója

Báryné dr. Gál Edit a Mátra Múzeum igazgatója

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Új igazgató irányítja a gyöngyösi Mátra Múzeumot január 1-től. A vezetői posztra, Báryné Dr.Gál Edit történész-muzeológust nevezte ki Balog Zoltán miniszter. Az új vezető azt mondja, szeretne nyitni a város felé, elsődleges célja, hogy a gyöngyösiek gyakrabban látogassák a múzeum állandó és időszakos kiállításait, tudományos és egyéb rendezvényeit.

Báryné Dr. Gál Edit 32 éve dolgozik a gyöngyösi múzeumban. A történész-muzeológust, aki a nyugdíjba vonuló Fűköh Leventét váltja a vezetői poszton, a Magyar Természettudományi Múzeum főigazgatójának felterjesztésére nevezte ki Balog Zoltán miniszter. Az intézmény új vezetőjének nem titkolt célja, hogy még több gyöngyösi látogatót szeretne becsalogatni a múzeumba, így az eddigi kulturális-tudományos rendezvények mellett, számos új programot és időszakos kiállítást tervez

Tervei között szerepel, hogy a Természettudományi Múzeum anyagából, időszakos kiállításokat rendeznek, és a zenés nyáresti rendezvények mellett, ismeretterjesztő előadásokat is szeretne, melyből,- ahogy ő mondja,- szórakozva lehet tanulni.


Tovább az archívumra