Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Fontos döntések

Fontos döntések

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A képviselő-testület is támogatja a gyöngyösi Együttélés Háza létrehozását, amelynek keretében a volt zsinagóga épülete közösségi, kulturális és kiállító térként működne a jövőben. A grémium tegnapi ülésén döntött arról is, hogy a terembérleti díjakat nyolcvan százalékban támogatja a sportegyesületeknek.

A gyöngyösi zsinagóga hasznosítására létrehozott Együttélés Háza elnevezésű projekt előkészítése hónapok óta tart, a gyöngyösi képviselő-testület azonban most először tárgyalt a tervekről, amelyek szerint az egykor egyházi épület közösségi, kulturális és kiállító térként működne a jövőben. A testület örömmel fogadta a zsinagóga hasznosítására vonatkozó javaslatot, és úgy döntött: támogatja annak megvalósítását.

A képviselő-testület ismét megpróbált megoldást keresni a Klebersberg Intézményfenntartó Központhoz került iskolák tornatermeinek bérleti díja ügyében. A KLIK ajánlata szerint a sportegyesületek óránként 8300 forintért vehetik bérbe az intézményeket, amit a képviselők sokalltak ugyan, de elfogadták, és azt is vállalták, hogy a bérleti díj nyolcvan százalékát támogatás formájában biztosítják a sportegyesületek számára.

A Heves Megyei Vízmű közművezetékek után fizetendő bérleti-díj ajánlatát azonban kevesellte a testület. A 2013 januárjában az önkormányzat tulajdonába visszakerült vezetékek után köbméterenként 5 forintos ajánlatot tett a szolgáltató, amely évi 6,7 millió forintot jelent, ebből az összegből kell a városnak a felújításokat elvégezni.

A testület egyetértett a szabadidős rendőrök bevonásával történő fokozott éjszakai járőrszolgálat ismételt megszervezésével, melyhez május 1-től december 31-ig 2,5 millió forintot biztosít az önkormányzat.

A képviselők azt is jóváhagyták, hogy az önkormányzat biztosítsa a műfüves futballpálya telekalakításának és az előkészületi munkáknak a fedezetét. A szakértői becslés korábban a munkák költségét húszmillió forintra taksálta, a csütörtöki előterjesztés szerint azonban jóval kevesebből, mintegy 8 és fél millió forintból megvalósítható. A csütörtöki ülésen döntés született arról is, hogy a Déli-Külhatár utcában bővítik közvilágítási hálózatot. Az ehhez szükséges mintegy hatmillió forintot az idei költségvetésből biztosítják.

Döntöttek arról is, hogy a város a zsidótemetőben található első világháborús emlékművet pályázati forrás segítségével helyreállítja.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:00
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
"Víg Ecsédre gyertek házasodni…" - dokumentumfilm az ecsédi lakodalmas hagyományokról
16:31
Reklám
16:34
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:25
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Zongoraavató hangverseny (részlet)
19:09
Reklám
19:12
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:24
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:37
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság