Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Fontos döntések

Fontos döntések

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A képviselő-testület is támogatja a gyöngyösi Együttélés Háza létrehozását, amelynek keretében a volt zsinagóga épülete közösségi, kulturális és kiállító térként működne a jövőben. A grémium tegnapi ülésén döntött arról is, hogy a terembérleti díjakat nyolcvan százalékban támogatja a sportegyesületeknek.

A gyöngyösi zsinagóga hasznosítására létrehozott Együttélés Háza elnevezésű projekt előkészítése hónapok óta tart, a gyöngyösi képviselő-testület azonban most először tárgyalt a tervekről, amelyek szerint az egykor egyházi épület közösségi, kulturális és kiállító térként működne a jövőben. A testület örömmel fogadta a zsinagóga hasznosítására vonatkozó javaslatot, és úgy döntött: támogatja annak megvalósítását.

A képviselő-testület ismét megpróbált megoldást keresni a Klebersberg Intézményfenntartó Központhoz került iskolák tornatermeinek bérleti díja ügyében. A KLIK ajánlata szerint a sportegyesületek óránként 8300 forintért vehetik bérbe az intézményeket, amit a képviselők sokalltak ugyan, de elfogadták, és azt is vállalták, hogy a bérleti díj nyolcvan százalékát támogatás formájában biztosítják a sportegyesületek számára.

A Heves Megyei Vízmű közművezetékek után fizetendő bérleti-díj ajánlatát azonban kevesellte a testület. A 2013 januárjában az önkormányzat tulajdonába visszakerült vezetékek után köbméterenként 5 forintos ajánlatot tett a szolgáltató, amely évi 6,7 millió forintot jelent, ebből az összegből kell a városnak a felújításokat elvégezni.

A testület egyetértett a szabadidős rendőrök bevonásával történő fokozott éjszakai járőrszolgálat ismételt megszervezésével, melyhez május 1-től december 31-ig 2,5 millió forintot biztosít az önkormányzat.

A képviselők azt is jóváhagyták, hogy az önkormányzat biztosítsa a műfüves futballpálya telekalakításának és az előkészületi munkáknak a fedezetét. A szakértői becslés korábban a munkák költségét húszmillió forintra taksálta, a csütörtöki előterjesztés szerint azonban jóval kevesebből, mintegy 8 és fél millió forintból megvalósítható. A csütörtöki ülésen döntés született arról is, hogy a Déli-Külhatár utcában bővítik közvilágítási hálózatot. Az ehhez szükséges mintegy hatmillió forintot az idei költségvetésből biztosítják.

Döntöttek arról is, hogy a város a zsidótemetőben található első világháborús emlékművet pályázati forrás segítségével helyreállítja.


Tovább az archívumra