Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Zöldenergia a felsőoktatásban

Zöldenergia a felsőoktatásban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A zöldenergia együttműködés a felsőoktatásba, már közel 1 éve tart, melynek a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola is tagja. A kutatások eredményeit az intézmények beépítik a képzésbe, így az oktatási-kutási tevékenységek feltételrendszerét jelentősen javítja a főiskolán.

A hazai zöldenergia tudásbázisának növelése érdekében öt régió felsőoktatása fogott össze. Az Észak-magyarországi régiót a Károly Róbert főiskola képviseli abban a konzorciumban, melynek tagja a Debreceni, a Nyugat-Magyarországi, a Pécsi és a Szegedi Egyetem is – mondja Bíró Tibor projektvezető. Az egyetemek felosztották egymás közt a területeket, attól függően, ki milyen megújuló energiával foglalkozik és ezeknek a kutatásoknak az eredményeit beépítik a képzésbe.

Az intézmény a projekt keretében tovább erősíti nemzetközi kapcsolatait, mentor- és karrierszolgáltatását, valamint részt vesz egy virtuális intézet kialakításában, valamint egy zöldenergia kutató csoportot is létrehoztak. A projekt keretében elnyert pályázati összeg gyöngyösi főiskolára eső része 600 millió Ft. A távérzékelésen alapuló környezetállapot- felmérés és biomasszabecslés, valamint a fásszárú energianövények termesztéstechnológiája és hasznosítása terén országos elismertségre tett szert az intézmény A jövőre záruló projekt jelentősen javítja a zöldenergiához kapcsolódó oktatási- kutatási tevékenységek feltételrendszerét a főiskolán.


Tovább az archívumra