Egy új jogszabály szerint nem haladhatja meg az összes zsírtartalom 2 százalékát a transzzsír a különböző süteményekben, édesipari termékekben, margarinfélékben. A termékek összetételén változtatniuk kell a gyártóknak.
Ez az úgynevezett rossz zsír nem bomlik le, károsítja az érfalat, szív és érrendszeri megbetegedéseket is okozhat.
Kakaós tortabevonók, nápolyifélék, margarinok, cukrászsütemények Néhány termék azok közül, amelyek jelentős mennyiségben tartalmaznak hidrogénezett növényi olajat, más néven transzzsírt. Dán és osztrák mintát követve itthon is elkészült egy új jogszabály, amely a káros szint alá szorítja az élelmiszerek transzzsírsav-tartalmát.
Február 18. után tilos olyan élelmiszert forgalomba hozni, amely összes zsírtartalmának 100 grammjában a transzzsírsavak mennyisége meghaladja a 2 grammot.
A rendelet tartalmaz egy 12 hónapos türelmi időt az előre csomagolt élelmiszereknél, amelyeket a jogszabály életbe lépése előtt gyártottak le.