Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Orbán Viktor: multik nélkül nincs növekedés

Orbán Viktor: multik nélkül nincs növekedés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A nagy nemzetközi cégek beruházásai nélkül nem boldogulna a magyar gazdaság – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Procter & Gamble gyöngyösi gyárának ünnepélyes átadásán. Az ipari parkban felépült pelenkagyár 150 embernek ad munkát.

Magyarország hálás a Procter & Gamble döntéshozóinak, amiért új gyáruk helyszínéül Gyöngyöst választották – fogalmazott beszédében Orbán Viktor miniszterelnök, aki hangsúlyozta: Magyarország nem boldogulna a nagy nemzetközi cégek beruházásai nélkül, ezért a jövőben a gazdasági környezet vonzóbbá tétele érdekében átalakítják a gazdaságtámogatási rendszert.

„A rendelkezésünkre álló gazdasági erőforrásokat leginkább gazdasági fejlesztésekre fogjuk fordítani. Nem csak egyszerűbbé tesszük, nem csak kevésbé bürokratikus lesz majd a vállalkozások támogatása Magyarországon, hanem a rendelkezésünkre álló forrásokat, ide értve az európai uniós fejlesztési forrásokat is, hatvan százalékban közvetlenül a gazdaságba fogjuk eljuttatni.” – mondta Orbán Viktor.

Az új gyöngyösi gyár, amely pelenkát fog gyártani Európa számos országának piacára, 150 új munkahelyet teremt Gyöngyösön, ami felér egy győzelemmel – fogalmazott a világcég intenzív sporttámogatási szerepvállalására utalva Horváth László megyei kormánymegbízott.

Julio Nemeth, a Procter & Gamble magyar származású termelési alelnöke azt mondta: a jól képzett munkaerő és a kedvező gazdasági környezet egyaránt szerepet játszott új gyáruk helyének kiválasztásában.

A gyöngyösi ipari parkban mintegy 240 ezer négyzetméteren felépült üzem egyébként a csömöri után a Procter & Gamble második gyára Magyarországon.


Tovább az archívumra