Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Költöznek az idősek

Költöznek az idősek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Hamarosan megkezdik a gyöngyösi Idősek Bentlakásos Otthonának korszerűsítését. A munkálatok idejére a lakókat ideiglenesen a kórház területén lévő, egykori II. belgyógyászat épületébe költöztetik át, melynek már el is kezdték a felújítását.

Festenek, csempéznek, fűtési rendszert, vízvezetéket javítanak az egykori II-es belgyógyászaton. Az évek óta üresen álló épület ad majd otthont átmenetileg a bentlakó időseknek arra az időszakra, amíg az eredeti épületet egy európai uniós pályázatnak köszönhetően, mintegy 180 millió forintból korszerűsítik, felújítják.

Az átmeneti elhelyezést szolgáló épület felújítása mintegy tízmillió forintba kerül, ennek költségeit a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ állja, és a munkálatokat a Városfejlesztő Kft. végzi el. Párhuzamosan zajlik a felső szint teljes kialakítása és az alsó szint felújítása, valamint a költözésre váró idős lakók felkészítése is.

Az épületet biztonsági okokból majd körbe kerítik, és egy kis pihenő parkot is kialakítanak. Az eredeti idősotthon korszerűsítésére 6 hónap áll rendelkezésre, októberben már újra a régi helyükön, a felújított épületben várják az időseket.


Tovább az archívumra