Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Egyetlen ajánlat érkezett

Egyetlen ajánlat érkezett

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nem alakult ki verseny a helyi autóbusz-közlekedésre kiírt közbeszerzésen, így a gyöngyösi képviselő-testület várhatóan az egyetlen ajánlatot benyújtó, jelenlegi szolgáltatóval hosszabbít szerződést. A testület frakcióvezetői tegnap stúdiónkban azt mondták: nem lepte meg őket a verseny hiánya.

Megtakarítást remélt a képviselő-testület a helyi buszközlekedésre kiírt közbeszerzéstől, ennek érdekében a jelenlegi 36 milliós önkormányzati támogatás mértékét 20 millió forintra mérsékelte – idézték fel a frakcióvezetők a pályázat születésének körülményeit a keddi „Döntés előtt”-ben. A pályázatra azonban csak a jelenlegi üzemeltető nyújtott be ajánlatot, mégpedig az eddiginél jóval magasabb áron. Székács György, a polgári oldal frakcióvezetője szerint így marad a szerződéshosszabbítás a jelenlegi feltételekkel.

„Talán a többségi javaslat az lesz, hogy ezt az irdatlan összeget, amit kért támogatásként, ne fogadjuk el, hanem egy alternatív jogi megoldással tovább működtetjük a szolgáltatást és bizonyos többletköltségeket ismerjünk el.” – sorolta a részleteket Székács György.

Hiesz György szocialista frakcióvezető azt mondta: várható volt, hogy nem alakul ki verseny.

„Amikor elfogadtuk, akkor is benne volt, hogy maga marad a jelenlegi szolgáltató, ez bele volt kódolva, volt, aki finomabban, volt, aki kevés finoman ezt meg is fogalmazta, bár meg is fogalmaztuk, hogy csökkentsük az önkormányzati hozzájárulást 38-ról 20-ra, most kaptunk egy 80 milliós ajánlatot. Aki egyedül van a piacon, az diktálhat.” – jegyezte meg a frakcióvezető.

A frakcióvezetők azt mondták: az önkormányzat elégedett a jelenlegi szolgáltatóval, a fejlesztésekről pedig még így is lehet majd tárgyalni. A csütörtöki ülésen a képviselők egyebek mellett az iskolai étkeztetésről szóló szerződésről is döntenek majd. Az ülést a Gyöngyösi Televízió élőben közvetíti.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
Közvetítés Gyöngyös város testületi üléséről – a közvetítés hosszától függően változhat műsorunk
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Zárógála - Észak-Macedónia
18:11
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Zárógála - Portugália
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:02
Reklám
19:05
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Őslovak leszármazottja a Hucul - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság