Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szoros eredménnyel zárult a szavazás Gyöngyösön

Szoros eredménnyel zárult a szavazás Gyöngyösön

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Szoros eredményt hozott az országgyűlési képviselők választása Heves megye 2. számú választókerületében. Az adatok 99,18%-os feldolgozottságánál a legtöbb szavazatot Horváth László a FIDESZ-KDNP jelöltje kapta, őt követi Vona Gábor a Jobbik jelöltje, majd Sós Tamás a Kormányváltás színeiben.

Végleges eredményt szombaton tudnak hirdetni, mikor beérkeznek a külképviseleteken és más szavazókörökben leadott voksok is.

A gyöngyösi választókerületben az országosnál magasabb részvétellel zajlott a választás, a szavazók 65,71 %-a ment el voksolni, míg az országos részvételi arány 61,24%-os volt. Gyöngyösön a 18 induló közül, négyen haladták meg a 2%-os támogatottságot – elemzi az eredményeket Magyar Attila, a Helyi Választási Bizottság elnöke.

A gyöngyösi 12-es szavazókör urnáit még nem bontották fel, ezekhez keverik majd hozzá a külföldről és az országban máshol szavazó gyöngyösiek voksait, végleges eredmény szombaton várható – tette hozzá az elnök. Annak a 14 képviselőjelöltnek, akik nem érték el a 2%-os támogatottságot, a jelöltállításhoz kapott 1 millió Ft állami támogatást vissza kell fizetniük – mondta Magyar Attila. Heves megye másik két választókerületében is a FIDESZ-es jelöltek kapták a legtöbb szavazatot, az 1-es számú választókerületben Nyitrai Zsolt, a 3-asban Szabó Zsolt szerzett mandátumot.


Tovább az archívumra