Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ideje nyárira váltani

Ideje nyárira váltani

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A napi átlag hőmérséklet 7 fok fölé nőtt, ezért már érdemes visszatetetni a nyári gumikat az autóinkra, mivel a téli gumi a felmelegedett aszfalton gyorsabban kopik, és csökkentheti a járművek menetstabilitását is. A gumicserén kívül ebben az időszakban érdemes egy átfogóbb ellenőrzésnek is alávetni autóinkat.

A szokásosnál egy hónappal korábban, már március közepén megjelentek az első autósok a gumiszervizeknél. A szakemberek szerint amint a napi átlaghőmérséklet hét fok fölé nő, érdemes már nyári gumira váltani.

A művelet 10-15 percet vesz igénybe, így Szentgyörgyi Imre azt javasolja, hogy érdemes szakemberrel elvégeztetni a gumicserét, és javasolt átvizsgálni a nyári gumikat is, mert néhány esetben látható, hogy új gumikra lesz szükség. Ez azokra is vonatkozik, akik otthon, maguk végzik el a műveletet.

Főként a nagy teljesítményű járműveknél 4-6 évnél idősebb gumival már nem tanácsos közlekedni, de kisebb személyautók esetében is, ha már elhasznált a gumi,érdemes inkább újat venni.

A gumicserét főként azoknak érdemes most elvégeztetniük, akik nappal használják autóikat, hiszen a meleg aszfalton a téli gumi aktívabban kopik, ezáltal pedig akár balesetet is okozhat.

Szentgyörgyi Imre azt mondja: sokan fektetnek be négy évszakos gumiba, ám ezek sem a nyári, sem pedig a téli közlekedéshez nem felel meg műszakilag.


Tovább az archívumra