Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Bölcsődék Napja Gyöngyösön

Bölcsődék Napja Gyöngyösön

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A bölcsődei nevelést és az ott dolgozók munkáját ismerik el immár öt éve a Bölcsődék Napján. A Művelődési Központban megtartott ünnepségen ezúttal is elismerték azokat, akik kiemelkedő munkát végeztek az elmúlt időszakban. Idén a Visonta úti bölcsőde, valamint a Családi Napközi dolgozóját jutalmazták.

„A törődés, az adni tudás és akarás, a bölcsődékben dolgozó személyeknek legmélyebb, legjelentősebb tulajdonsága” – így jellemezte és ugyanakkor méltatta beszédében Bozsik István alpolgármester a bölcsődei dolgozókat az 5. alkalommal megrendezett Bölcsődék napján.

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium 2010-ben nyilvánította a bölcsődék napjává április 21-ét, ez alkalomból minden évben köszöntik a bölcsődei dolgozókat.

Bozsik István alpolgármester azt mondta: “Én nagyon bízom benne, hogy mindenki azt érzi, hogy egyre fontosabb ez a terület, hiszen azzal, hogy most már munkába állhat akár a gyes/gyed alatt is az édesanya, egyre inkább kiemeli a bölcsődék szerepét és a bölcsődékben dolgozók szerepét.”

Az ünnepségen szakmai elismeréseket is átadtak. Idén a Családi Napközi gondozónőjét, Petrik Bélánét kiváló gyermeknevelő oklevéllel jutalmazták, aki idestova 40 éve dolgozik az intézményben.

Szintén jutalomban részesítették Kismárton Attilánét, a Visonta Úti Bölcsőde technikai dolgozóját, aki 22 éve felel a gyerekek egészséges étkezéséért.

Szűcs Viktória, a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke elmondta: 2014 a munka és a családi élet összehangolásának éve Európában, és ebben fontos szerepet játszanak a bölcsődék, hiszen lehetőséget teremtenek a nők visszatérésére a munka világába.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Magyarok a Barcáért - dokumentumfilm
15:55
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
16:15
Reklám
16:18
Csörgő-lyuk - természetfilm
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa - vallási műsor
18:13
Aktív kikapcsolódás a Mátrában - kisfilm
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság