Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Jelzálog terheli a laktanya területét

Jelzálog terheli a laktanya területét

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Úgy kötött megállapodásokat a laktanyára vonatkozóan a gyöngyösi önkormányzat, hogy a területet jelzálog terheli – mondta a helyi képviselő-testület szocialista frakcióvezetője sajtótájékoztatóján.

Hiesz György a Döntés előtt-ben először beszélt a jelzálogról, amelyről csak kedden szerzett tudomást.

A gyöngyösi képviselő-testület két frakcióvezetője keddi műsorunkban, a Döntés előtt-ben beszélt először arról, hogy 1,3 milliárd forintos jelzálog terheli a volt Táncsics Mihály laktanya önkormányzati tulajdonban lévő területeit. Erről a képviselők kedden szereztek tudomást, pedig – mint utóbb kiderült – a testület 2012-ben döntött a jelzálogról. Erről már mai sajtótájékoztatóján beszélt Hiesz György szocialista frakcióvezető, aki azt mondta: furcsának tartja, hogy az eddigi tárgyalások során senki nem jelezte, hogy jelzálog terheli a területet.

„Így mentünk bele a műfüves pálya tervezésbe-építésbe, ez alól hál’ istennek a bank felmentést adott, de ott van a tűzoltólaktanya egy hektárja, aminél nem lett megkérdezve a bank, ott van a műfüves pályához kapcsolódó öltöző, vizesblokk, amire a pályázatot egy héten belül be kellene adni, ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy hetven százalékos támogatástól esünk el emiatt.” – fogalmazott Hiesz György.

Érdeklődésünkre a jelzálog meglétét a városházán is megerősítették, de hangsúlyozták: a műfüves labdarúgópálya folyamatban lévő építését ez nem befolyásolja, a többi területet illetően pedig az önkormányzat tárgyalásokat folytat az érintett pénzintézettel. Hiesz György sajtótájékoztatóján a szennyvíztisztító üzemeltetésére vonatkozó javaslatukról is beszélt, kiderült ugyanis, hogy a korábban a Heves Megyei Vízmű, az önkormányzat és a Városgondozási Zrt. által kötött háromoldalú szerződés törvénytelen, az új javaslat pedig a frakcióvezető szerint az önkormányzati tulajdonú Városgondozási Zrt. pozícióit gyengítheti.

„Vagy keményebb feltételekkel tárgyalunk a vízművel és kötünk egy törvényes szerződést, és marad a Heves Megyei Vízműnél, vagy ha nem tudunk jó feltételeket elérni, akkor meg kellene pályáztatni. Erre még ideje is van az önkormányzatnak, és nem egy olyan anyagot elfogadni, mint az előterjesztő írja, hogy odaadjuk a 2012-es bérleti díjak feléért üzemeltetésre vagy még rosszabb feltételekkel.”- ecsetelte a frakcióvezető.

Hiesz György azt mondta: a szocialista frakció nem fogja támogatni az előterjesztést a csütörtöki testületi ülésen, és úgy fogalmazott, reméli, hogy a másik oldalon is lesznek, akik nem állnak mellé, mert az előterjesztés nem a város érdekeit szolgálja.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Hit világa – vallási műsor
09:13
Zeneiskolások előadása - Csanádi Bertold Balambér - Kabalevszkij: C-dúr koncert I. tétel
09:18
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Sport7 1. rész – sport magazin
10:02
Reklám
10:04
Sport7 2. rész – sport magazin
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
A Dunakanyar es a Szentendrei-sziget titkai - dokumentumfilm
11:12
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mese - A kiskakas gyémánt félkrajcárja (Báb előadás)
18:13
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est I have a dream
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:02
Reklám
19:05
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság