Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Költözniük kell a trafikoknak

Költözniük kell a trafikoknak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Új helyet kell keresni azoknak a trafikoknak, amelyek plázákban, hipermarketekben vagy benzinkutaknál működnek. Nem lesz könnyű, mert az új szabályozás szerint nem lehet egymástól 200 méterre két dohánybolt, a forgalmasabb helyek pedig már jellemzően foglaltak.

Közben hamarosan kiírja az 5. pályázatot trafikok működtetésére a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. Jelenleg 5800 koncessziós joggal rendelkező trafik működik hazánkban, és további 500 helyen árulnak ideiglenesen dohányt.

Május 30: ismét egy újabb törvénymódosítás, amely a trafikosokat érinti. A hónap végéig el kell költözniük azoknak a dohányt árusító trafikoknak, amelyek plázákban, hipermarketekben, vagy benzinkutaknál működnek.

Gyöngyösön összesen 2 trafikot érint a változás.

Az aránytalan forgalomkülönbségek miatt kellett változtatni a szabályokon. 6300 dohányboltból, hipermarketekben, plázákban, benzinkutakon működő 200 dohánybolt a piaci forgalom 17 %-át lefölözte. Ezzel szemben 2500 trafik a megélhetés határán áll – állítják a szakemberek.

Hamarosan kiírják az ötödik koncessziós pályázatot is. A kiírás megjelenésétől számítva 30 nap áll majd a vállalkozóknak rendelkezésre, hogy benyújtsák a pályázatokat.


Tovább az archívumra