Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megújul a mátraházi edzőtábor

Megújul a mátraházi edzőtábor

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megkezdődik a mátraházi edzőtábor felújítása, a szállásadó épületek és a sportlétesítmények egyaránt megújulnak.

Új futópálya, futballpálya, szauna, jacuzzi, és új szobák is épülnek a területen. Az épület 1969-ben nyitotta meg kapuit, ám az elmúlt tíz évben senki sem használta azt.

A terület pénzügyi gondok miatt volt kihasználatlan. A felújítási munkálatok ma megkezdődtek, és várhatóan ez év végére fejeződnek be.

Vígh László, a Nemzeti Sportközpontok vezetője azt mondta, a kormány szeretné ezeket a létesítményeket felújítani, újakat építeni, és Mátraháza nagyon fontos a magyar sport számára, ezért is vágnak bele a felújításba.

A fejlesztést 800 millió forintból valósítják meg, új csarnok, nagyobb edzőterem, modern burkolatú futópálya, műfüves futballpálya és két kisebb multifunkcionális pálya is készül majd.

A létesítményt szaunával, jacuzzival, orvosi és masszázsszobával szerelik fel, a versenyzőknek és edzőiknek pedig több mint 40 kétágyas szoba áll majd rendelkezésükre, ezek közül több a mozgássérült sportolók fogadására is alkalmas lesz.

Az új szállást valamint az új pályákat ahogyan korábban, most sem csak a profik vehetik igénybe, hanem kapacitástól függően bárki sportolhat a Mátraházi edzőtáborban.


Tovább az archívumra