Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Legfeljebb kilencvennel hajthatnak

Legfeljebb kilencvennel hajthatnak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Szalagkorlát épül, és egységesen óránkénti 90 kilométeres sebességkorlátozás lép életbe a 3-as számú főút Gyöngyös és a horti elágazó közötti szakaszán. Minderre azért van szükség, mert rengeteg baleset történik itt, ennél veszélyesebb szakasz jelenleg nem található a Gyöngyösi Rendőrkapitányság területén.

Csaknem öt kilométer hosszú szalagkorlátot építenek ki a 3-as számú főút Nagyrédei elágazójánál. Ezen a területen tavaly 10 baleset is történt, ebből három halálos kimenetelű volt. A legtöbb karambol azért következett be, mert a főutat több helyen mezőgazdasági utak keresztezik, és többször szabálytalanul fordulnak meg a járművezetők.

A szalagkorlát kiépítése mellett egységesen 90 kilométer/órás sebességkorlátozást vezetnek be a horti elágazóig. Ezen a szakaszok ma még tíz kilométer alatt többször is váltakozik a nyolcvanas és száztízes korlátozás.

A munkálatokat megelőzően Balázs József, korábbi országgyűlési képviselő, Nagyréde polgármestere egyeztetést kezdeményezett a közútkezelő és a rendőrség illetékeseivel. A szakhatóságok egyaránt indokoltnak látták az intézkedéseket.

A rendőrségi szakvélemény szerint a húsz kilométer per órás sebességkülönbség nem okoz számottevő késést senkinek, annál biztonságosabbá válik viszont a teljes útszakasz a közlekedők számára.

Mikesz Csaba a Magyar Közút megyei igazgatója szerint a balesetek miatt régóta indokolt ezen a területen szalagkorlát kiépítése.


Tovább az archívumra