Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Választás után: értékelnek a pártok

Választás után: értékelnek a pártok

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Fidesz fölényes győzelmével zárult az Európa Parlamenti választás. Második legerősebb párttá nőtt a Jobbik, az MSZP-t pedig megszorongatta a Demokratikus Koalíció és az Együtt PM is. A választási eredményeket értékelte a Fidesz gyöngyösi származású jelöltje, Dömötör Csaba, Vona Gábor, a Jobbik elnöke és Hiesz György az MSZP gyöngyösi vezetője.

Gyöngyösi képviselője is lehet az Európai Parlamentnek, a Fidesz-KDNP listáján 13. Dömötör Csabának ugyanis a külföldi szavazatok összeszámlálása előtt matematikai esélye még van a bekerülésre. A párt kampányfőnök-helyettese azonban azt mondja: már a 12 képviselő bejuttatása is hatalmas siker.

„Nagyon örülök annak, hogy a Fidesz a legnagyobb mértékű győzelmet aratta az Európai Néppárt tagjai között, ez rekordmértékű győzelem. És annak is örülök, hogy a kampánystáb tagjaként én is hozzájárulhattam ehhez a győzelemhez.” – fogalmazott Dömötör Csaba.

A szavazatok több mint ötven százalékát begyűjtő Fidesz mögött a három képviselőt Brüsszelbe küldő Jobbik végzett a második helyen. Vona Gábor, a párt elnöke azt mondta: úgy indultak neki a választásnak, hogy megszerezzék a második helyet, ezzel a legerősebb ellenzéki párttá, vagyis váltópárttá nője ki magát a Jobbik. Vona Gábor szerint ez megvalósult.

„Az MSZP összeomlott és ez óriási felelősséget ró a Jobbikra, hiszen innentől kezdve mi vagyunk az ellenzéki párt. Mi vagyunk a legnagyobb ellenzéki párt és nekünk kell felvállalni azokat a százezreket is, akik eddig az MSZP-ben bíztak. Nekünk kell a kisembereknek, a munkanélkülieknek, a nyomorgó kisnyugdíjasoknak, vagy a közbiztonság hiányától rettegő vidéki embereknek az érdekeit is felvállalni.” – részletezte Vona Gábor.

Hiesz György, a szocialisták városi elnöke súlyos kudarcként értékelte a vasárnapi szavazás eredményét, szerinte a baloldali pártoknak csak együtt lehet esélyük az önkormányzati választáson.

„Ha összeadjuk a baloldali szavazatokat, akkor fej-fej mellett vagyunk a Fidesszel, a Jobbiktól most majdnem kilencszáz szavazattal többet kaptunk. De ebben majd mindenkinek a saját szerepét, felelősségét fel kell mérnie a baloldalon, hogyha itt a baloldal kormányzóképes erő szeretne maradni, akkor csak összefogással lehet.” – hangsúlyozta Hiesz György.

Hiesz György azt mondta: bízik benne, hogy a választmány elfogadja majd a párt elnökségének lemondását, és az önkormányzati választásnak megújult szervezettel vághatnak majd neki.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Mesemondó - Hókirálynő 2. rész
09:13
Zeneiskolások előadása - Aladi Ronett - Rameau: Gavotte
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:35
Fórum 1. rész – közéleti magazin
10:01
Reklám
10:03
Fórum 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:45
Moziklip - mozi magazin
10:58
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
11:12
Reklám
11:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:16
Zeneiskolások előadása - Albert Viktória - Szelivanov: Tréfácska
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Sport7 1. rész – sport magazin
19:01
Reklám
19:03
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság