Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tizenötmilló plusz: cél az NB III

Tizenötmilló plusz: cél az NB III

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Tizenötmilliós plusztámogatást kaphat a Gyöngyösi Atlétikai Klub. A város képviselő-testülete keddi ülésén hagyta jóvá a klub által kért összeget, amellyel a labdarúgócsapat NB III-as indulását kívánják lehetővé tenni.

Egyetlen napirendi pontja volt a gyöngyösi képviselő-testület keddi, rendkívüli ülésének. A képviselőknek a Gyöngyösi Atlétikai Klub kérelmét kellett elbírálniuk, amelyben a klub tizenötmillió forintos plusztámogatást kért a labdarúgócsapat NB III-as indulásához.

A GYAK a sportág hazai harmadik vonala átszervezésének esett áldozatul, és egy évvel ezelőtt kiesőként visszakerült a Heves megyei első osztályba. Ennek küzdelmeit a csapat megnyerte, így bajnokként ismét lehetősége lesz visszakerülni az NB III-ba. Ehhez kért a klub plusztámogatást az önkormányzattól mint legfőbb támogatójától.

A képviselő-testület a tartalékkeret terhére jóváhagyta a kérelmet, néhány feltételt azonban szabtak az egyesületnek, amely csak akkor kaphatja meg a kért támogatást, ha valóban visszakerült az NB III-as bajnokságba.

A képviselők a támogatás fejében azt is elvárják a klubtól, hogy 2015. január végéig részletesen számoljon be minden támogatásának felhasználásáról, valamint, hogy a soron következő testületi ülésre készítsen sportszakmai koncepciót a klub hosszú távú terveiről, különös tekintettel az utánpótlás-nevelésre.

Az önkormányzat egyébként a 2014. évi költségvetési rendeletében az egyesület részére közel tizennégy millió forint támogatást hagyott jóvá, ebből négy és félmillió forint az utánpótláscsapatok és az ökölvívó szakosztály támogatását jelenti. A labdarúgók most ezen felül juthatnak tizenötmilliós pluszforráshoz, amennyiben újra feljutnak az NB III-ba. Az, hogy ehhez kell-e osztályozót játszania a csapatnak egy másik megyei bajnokkal, hamarosan kiderül.


Tovább az archívumra