Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Geosol: üzemavató az erőmű ipari parkjában

Geosol: üzemavató az erőmű ipari parkjában

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Átadták az ország egyik legkorszerűbb komplex biomassza- és hulladékkezelő rendszerét. A beruházásnak köszönhetően az üzemben évi 200 ezer tonna alternatív tüzelőanyagot és kommunális hulladékot, valamint 50 ezer tonna szennyvíziszapot tudnak majd kezelni.

Közel 2 milliárd forintból épült meg a Mátrai Erőmű ipari parkjában a Geosol második üzeme. A beruházás költségének közel felét egy nyertes pályázatból finanszírozták. Az új üzem 20 főnek biztosít majd munkát.

– A telephelyen megvalósul az alternatív tüzelőanyagok fogadása, feladása, illetve előkezelése, erőművi együttégetés céljából. Ezek az anyagok a különböző fajta biomasszák, valamint előkezelt kommunális hulladékok, illetve szennyvíziszapok, amelyek mind energetikailag hasznosíthatók – mondta el Puzder Tamás Gyula, a Geosol Kft. ügyvezető igazgatója.

Hegyi Sándor, a Management Partners Holding Zrt. vezérigazgatója a tulajdonosok képviseletében mondott ünnepi beszédet. Elmondta, a Geosol a fejlesztések kivitelezése mellett a hétköznapokban is fontosnak tartja a környezet védelmét.

A Mátrai Erőmű és az ipari parkban működő üzemek egyfajta szimbiózisban élnek. Az erőmű hosszú távú szerződésekkel igyekszik biztosítani a cégek stabil működését – erről már Giczey András, a Mátrai Erőmű igazgatója beszélt.

A Geosol új üzemegységében a jövő hét folyamán már meg is kezdődhet a termelés. A tervek szerint évi 200 ezer tonna alternatív tüzelőanyagot és kommunális hulladékot, valamint 50 ezer tonna szennyvíziszapot tudnak majd kezelni.


Tovább az archívumra