Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Elismerések a Semmelweis-napon

Elismerések a Semmelweis-napon

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A cél az, hogy a régió legjobb kórháza legyen a gyöngyösi- hangzott el a Semmelweis napi ünnepségen, Gyöngyösön, a magyar egészségügy ünnepén. Az idén egy gyermekorvost, és egy szülész-nőgyógyászt tüntettek ki a Gyöngyös város egészségügyéért díjjal.

„Ahhoz hogy valaki az életét betegek gyógyításának szentelje, meleg, lelkiismeretes szív kell, és nem árt az élénk temperamentum sem”- a Semmelweis Ignácról, az anyák megmentőjéről írott mondatok, egyaránt igazak ma is az egészségügyben dolgozókra. Így kezdte köszöntő beszédét Faragó László Gyöngyös polgármestere, méltatva a város egészségügyi dolgozóit.

A szakma ünnepén évek óta hagyomány, hogy a Gyöngyös város egészségügyéért kitüntetéseket is átadják. Az önkormányzat által alapított díj, azokat illeti meg, akik a város egészségügyében kiemelkedő munkát végeztek, és hozzájárultak az ellátás színvonalának emeléséhez.

Idén is ketten vehették át az elismerést.

Elsőként, a még ma is praktizáló, 85 éves Dr.Bordás Béla gyermekorvos vehette át az elismerést, aki szerencsés embernek tartja magát, hogy a gyermekek gyógyítását több mint 6 évtizede végezheti, pedig körzeti orvosként kezdte.

Dr.Hrabár Jenő, szülész-nőgyógyász 35 évvel ezelőtt véletlenül került Gyöngyösre, azóta dolgozik a Bugát Pál Kórházban.

Az ünnepségen Weisz Péter főigazgató is köszönetet mondott a dolgozóknak, a legfontosabb eredmények között említette, a beruházás mellett, hogy a kórházban munkabéke van, sikerült megőrizni a munkahelyeket, és a dolgozók tudományos munkáit számos kongresszuson publikálják. Hozzátette: szeretné, ha a legjobb kórház címet megkapná a gyöngyösi kórház. A szakma ünnepén főorvosi, adjunktusi kinevezéseket, igazgatói elismeréseket is átadtak.


Tovább az archívumra