Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Muzsikás muzsikált

A Muzsikás muzsikált

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az idei már a 11. évadja a Muzsikál az erdő Mátrai Művészeti Napoknak. A programok 9 napon keresztül június 28-tól július 6-ig tartanak. Ebben az évben először már három Heves megyei helyszínen tartottak rendezvényeket. A régi helyszínnek számító Galyatető és a tavaly belépő Gyöngyöstarján mellett először volt erdei koncert a Kékestetőn.

Sokáig csak Galyatető volt az egyetlen Heves megyei helyszín. Tavaly már Mátrafüreden és Gyöngyöstarjánban is muzsikált az erdő. Szabó Lajos erdőmérnök, a sorozat fő szervezője azt mondja, idén azért esett a választás a Kékestetőre, mert itt az erdő és a zene harmóniája különösen érvényesül. Arra törekednek ugyanis, hogy az erdő ne pusztán a rendezvények helyszíne, hanem téma és a művészetek forrása is legyen.

Muzsikásék nemcsak muzsikáltak, de megénekeltették, sőt meg is táncoltatták a közönséget. Hasonlóan magas hőfokú koncertet adott másnap a Sósiréten a Cimbaliband is. A szervezők itt is és az egész sorozat alatt igyekeznek a fesztivál összművészeti jellegét kidomborítani, így az erdei koncertek és séták mellett gyermekprogramok, kiállítások várják az érdeklődőket.


Tovább az archívumra