Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Heves megyei vadásznap

Heves megyei vadásznap

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Látványos bemutatók, kiállítások és színes családi programok várták hétvégén a vadászokat és családtagjaikat a megyei vadásznapon, Parádon.

Bár ez a nap alapvetően a kikapcsolódásról szólt, természetesen szóba kerültek a szakmai kérdések, valamint kitüntették az évtizedek óta kiemelkedő szakmai munkát végző vadászokat is.

– Az apróvad állomány – elsősorban a mezei nyúl és a fácán – jelentősen lecsökkent a híres apróvadas megyékben, Szolnokban, Békésben, de Heves megye déli részén is. A nagyvad állomány viszont jelentősen szaporodik elsősorban a vaddisznó, de a gímszarvas is pl. Somogy megyében. Ez a vadászoknak öröm, de a vadkárok szempontjából komoly költséget is jelenthet – mondta el Farkas László Márton, a Heves Megyei Vadászok Vadgazdálkodók és Természetvédők Szövetsége elnöke.

A vadásznapon kitüntetést kaptak az elmúlt évtizedekben komoly szakmai munkát nyújtó vadászok. A vadászati kultúra érdekében kifejtett munkásságáért a Hubertus Kereszt arany fokozatát kapta Dudás Béla, a Mátrafüredi erdészet vezetője.

A Hubertus Kereszt arany fokozatát kapta Vasas Joachim, a Mátra Erdészeti Szakközépiskola egykori igazgatója is.

A rendezvényre ellátogatók egy bemutató segítségével megismerkedhettek a vadászkutyákkal, illetve a sólymokkal történő vadászat fortélyaival.

A rendezvény nem csak találkozási lehetőséget biztosított a megyei vadász egyesületeknek, hanem népszerűsítette a vadász kultúrát is.


Tovább az archívumra