Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Újszülöttek életét menti meg az adomány

Újszülöttek életét menti meg az adomány

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az újszülöttek első napjait segítő inkubátorokat és több, a kismamákat és a csecsemőket vigyázó eszközöket és készülékeket vásárolt a Bugát Pál Kórház a Heves Megye Napján összegyűlt közel 8 és fél millió forintnyi adományból.

Az inkubátorokat már be is üzemelték a gyöngyösi kórház újszülött osztályán, ahogyan a magzati szívhangellenőrző készülékeket is a szülőszobán. A 8,4 millió forint adományt a Bugát Pál kórház Alapítványa kapta. Az újszülöttek első napjait segítő készülékeknek köszönhetően még nagyobb biztonságban tudhatják a babákat és szülő nőket.

A szülés előtti magzati színhang vizsgálatra szolgáló készülékekből négyet vásároltak, így most már egyszerre 6 szülőnőt is tudnak ellenőrizni. Ezeket a világszínvonalú berendezéseket nem tudták volna beszerezni saját erőből, vagy csak nagyon nehezen – mondja a kórházigazgató, aki az összefogást korszakalkotónak nevezte.

A készülékeken kívül vizsgálószékeket is vásároltak. Az adománynak köszönhetően magasabb szintű ellátást tudnak biztosítani a jövőben a gyöngyösi kórházat választó szülő nők és újszülöttjeik számára – tette hozzá Weisz Péter.


Tovább az archívumra