Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nem érkezett bejelentés

Nem érkezett bejelentés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A múlt héten számoltunk be a Vargák terén lévő elhagyatott házról, amelyben sok a szemét és az ott élők a patkányok miatt is panaszkodtak. Az önkormányzat illetékese azt mondja, évente kétszer tervezetten irtják a patkányokat a városban, sőt rendkívüli irtást is elrendelnek, ha kell, a konkrét ügyben azonban máig nem érkezett hozzájuk írásos bejelentés.

Az önkormányzat és a városgondozás által körbekerített romos, üresen álló ház magántulajdonban van – többek között ezért is nehéz gyors és mindenki számára megnyugtató megoldást találni ügyben. A környéken élők mostanra megelégelték a kialakult helyzetet. Az önkormányzat az épületet körbekerítette. A városüzmeltetési igazgató a patkányokkal kapcsolatban hangsúlyozta: évente kétszer végeztetnek patkányirtást a városban, ha ezen felül érkezik bejelentés fertőzött területekről, többször is mentesítenek.

Szilágyi Attila azt is hangsúlyozta: a Vargák tere kapcsán mindeddig nem érkezett írásos panasz az önkormányzathoz.

– Idén 14 olyan kérésünk volt, amiből 14-et teljesítettünk a közszolgálat bevonásával, tehát elbírátlanul egyik sem maradt. Továbbra is azt tudom kérni, hogy ha rágcsálófertőzést észlelnek, akkor elektronikus úton, levélben, vagy személyesen jelezzék a városházának – fogalmazott az igazgató.

Ott jártunkkor egy fővárosi kereskedelmi rádió stábja is megjelent egy állatbefogó szakemberrel. Patkányt tegnap délután nem láttak.

Az önkormányzat arra kéri a Gyöngyösön élőket, hogy ha bárki rágcsálókat lát a lakóhelye közelében, jelentse be a pontos címet. A közszolgáltatóval együtt egy napon belül elvégzik a csapdák kihelyezését és megszüntetik a fertőzést.


Tovább az archívumra