Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Félig kész a Visonta úti ovi

Félig kész a Visonta úti ovi

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Már félig elkészült a Visonta úti óvoda és bölcsőde épületegyüttesének felújítása. A beruházást a gyöngyösi önkormányzat európai uniós segítséggel valósítja meg, melynek célja az energia-megtakarítás. Az energiafelhasználás várhatóan 30-40%-kal fog csökkenni.

Az épület teljes hő és vízszigetelése megtörténik a Visonta úti épületegyüttesen. A beruházás jól halad, a munkálatok felével már elkészültek, a napkollektorokat, melyek a meleg vizet biztosítják majd, felszerelték a tetőre.

A beruházás célja az energia-megtakarítás. Az 57 millió Ft-ból megvalósuló felújítást 44 millió Ft-tal támogatja az európai unió.

Az előzetes becslések szerint 30-40%-os megtakarítást fog eredményezni a beruházás. A felújításra már nagy szükség volt, mondja az óvoda vezetője, az 1972-ben épült intézményben hasonló felújítás még nem volt. Ezután viszont jóval komfortosabb helyük lesz a kicsiknek.

A tervek szerint a gyerekek szeptember 8-án költözhetnek vissza a város 3 helyettesítő óvodájából, a beruházással teljes egészében októberben végeznek.


Tovább az archívumra