Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kötetlenül, politikusokkal

Kötetlenül, politikusokkal

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kötetlen, baráti találkozóra jöttek össze a Mátrai Munkaadók a markazi tó partjánál. Az új időpontra – augusztus végére – átkerült majálisnak különös hangsúlyt adott a közelgő önkormányzati választás, hiszen a munkaadók tisztában vannak azzal, hogy a helyi politikusokkal kapcsolatos jó viszony saját sikeres működésüknek is az alapja.

Fehér asztal mellett a munkaadók és a politikusok. Ezúttal a szokásostól eltérően nem májusban, hanem augusztusban. De a kései majális is arról szól, mint a mátrai munkaadók hasonló kötetlen rendezvényei: ismerkedésről, tapasztalatcseréről, egymás megsegítéséről.

Szeretnénk városunk fejlődését támogatni, ezért vannak olyan rendezvényeink, ahol elmondhatjuk a véleményünket, illetve vannak olyan találkozó tervezeteink, ahol politikusainkkal, vezetőinkkel is eszmét tudunk cserélni, hogy mi mit gondolunk a világról és ők mit gondolnak a világról. Hogy ezek egybe esnek-e az majd egy másik kérdés lesz természetesen – fogalmazott Báry Péter, az egyesület elnökségi tagja.

Újra szeretnék továbbá éleszteni a klubéletet. Ez – mint Báry Péter mondja – annál is inkább szükséges, mivel elérkezett nálunk is egy korosztályváltásnak az ideje: át kell adni a stafétabotot a most huszonéves generációnak. Ennek támogatására hozták létre az ifjúsági tagozatot, ahol a fiatal vállalkozók és cégvezetők egy külön platformon találkozhatnak. Továbbra is kardinális kérdés az egyesület számára a helyi politikusokkal kapcsolatos jó viszony kialakítása, különösen a közelgő októberi választások fényében.

– Az előző ciklusban, úgy ítéljük meg, hogy nem alakult ki az a megfelelő kommunikáció, az a megfelelő együttműködés, amire szükség lett volna. Látni kell a mi célunkat. Mi nem befolyásolni szeretnénk ezt a rendszert, hanem tudásunkkal, ismereteinkkel támogatni – hangsúlyozta Báry Péter.

A munkaadók saját szakértelmüket kívánják az önkormányzat mögé tenni, ingyenesen, segítségként. Az együttműködés előkészítésére már szeptemberben a tévés vita után szeretnének összehozni egy polgármesterjelölti találkozót. Az egyesület emellett továbbra is folytatja másfél éve kezdett harcát a belvárosi félórás parkolásért, s terveik közt szerepel egy, a mostaninál felhasználó-barátabb honlap elkészítése is.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Hit világa – vallási műsor
09:16
Zeneiskolások előadása - Albert Viktória - Szelivanov: Tréfácska
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:35
Sport7 1. rész – sport magazin
10:01
Reklám
10:03
Sport7 2. rész – sport magazin
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:45
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
11:12
Reklám
11:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mesemondó - Hókirálynő 3. rész
18:14
Zeneiskolások előadása - Ender Martin Dániel - Lohmann: Bajor polka
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
G25 – gazdasági magazin
19:02
Reklám
19:04
Sagittarius - Rejtett kincsek Magyarországon - dokumentumfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság