Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hat polgármesterjelölt

Hat polgármesterjelölt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Már hat polgármesterjelöltről tudunk Gyöngyösön. Nagy Róbert függetlenként indul az önkormányzati választáson, de egy nemrég alakult civil szervezet is támogatja. Nagy Róbert a keddi Fórumban programjukról is beszélt, amelynek egyik fontos eleme a „Nyitott város” elképzelés.

A Változást Akarunk Gyöngyösön, azaz „VAGY” nevű csoport baráti társaságból nőtte ki magát civil szervezetté, és az idei önkormányzati választáson polgármesterjelöltet is támogatnak. A mérnök végzettségű Nagy Róbert keddi műsorunkban azt mondta: azért nem állítanak képviselőjelölteket valamennyi körzetben, mert nem a hatalom megszerzése az elsődleges céljuk.

– Számunkra nem annyira fontos a helyi hatalom. Nekünk az volt a lényeg, hogy azt a programot, amit eddig hiányoltunk a várospolitikából, megismertessük. Az önkormányzati választás nagyon jó lehetőség arra, hogy végre elkezdhetünk beszélni azokról a dolgokról, amik szerintünk Gyöngyöst a modernitás, az élhetőbb város irányába mozdíthatja el – fogalmazott a polgármesterjelölt.

Nagy Róbert azt mondta: programjukban kiemelt helyen szerepel az átláthatóság biztosítása, és a nyugati testvérvárosi kapcsolatok bővítése is. Ennek érdekében az egyesület tagjai a zeltwegi polgármestert is megkeresték már.

– Gyöngyös csak akkor lesz egy modern város, ha nem úgy tekintünk rá mint Heves megye egyik kisvárosára, hanem mint az ötszázmilliós Európai Unió egy városára. Az itt élő fiatalokat, az itt élő vállalkozókat fel kell készítenünk erre a nagy lehetőségre, amiről eddig itt a városban senki nem beszélt – hangsúlyozta a jelölt.

Nagy Róbert azt mondta: az úgynevezett nyitott város elképzelést az oktatási, gazdasági kapcsolatokban is megvalósítanák, ami újabb befektetőket is vonzana a térségbe. A polgármesterjelölt a leszakadó rétegek felzárkóztatásáról is mint egyik céljáról beszélt. Azt mondta: a sok helyen már bizonyított mentorprogram Gyöngyösön is eredményes lehetne.


Tovább az archívumra