Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gumigyár: Gyöngyös gyásznapja

Gumigyár: Gyöngyös gyásznapja

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Gyöngyös gyásznapjának nevezte 2008. augusztus 14-ét Hiesz György. Akkor jelentette be az Apolló, hogy mégsem Gyöngyöst választja. A szocialista frakcióvezető szerint ez egy felelőtlen politikai akció következménye volt, ami hatalmas károkat okozott Gyöngyösnek.

Az ipari parknál, a 6 évvel ezelőtt meghiúsult gumigyár építésére szánt területen tartotta a sajtótájékoztatót Hiesz György polgármesterjelölt, aki azt mutatja, hogy az eredetileg tervezett terület helyett, néhány száz méterrel odébb, Gyöngyöshalászon épül meg a gumiabroncsgyár.

Feltehető az a kérdés, hogy érzi magát ilyenkor Tatár László és a gyöngyösi FIDESz, amikor a héten bejelentették, hogy az Apolló gumigyár Gyhalászon épül fel – hangsúlyozta a baloldali összefogás polgármesterjelöltje.

A gumigyárnak örül, azt azonban sajnálja Hiesz György, hogy nem Gyöngyöst választotta a beruházó, mert Gyöngyös megérdemelte volna a fejlesztést.

– Gyöngyös elveszített háromezer munkahelyet, csaknem 3 milliárd forint adóbevételtől estünk el. A veszteséglistán vannak azok a cégek is, amelyek az Apolló hírére tervezték a betelepülést a gyöngyösi ipari parkba, továbbá veszteség a cég kultúrára, sportra, egészségügyre szánt szponzori tevékenysége is – tette hozzá.

Hiesz György a sajtó kérdésére elmondta, becsüli a kormány döntését, hogy a gumigyár építését kampányidőszakban jelentették be, mert véleménye szerint ezzel segítenek a gyöngyösieknek a döntésben is.


Tovább az archívumra