Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Aki nem tartozik, kap lakást

Aki nem tartozik, kap lakást

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az önkormányzat minden érvényes bérleti szerződéssel rendelkezőnek biztosít lakást a Nádor utcai és az Encsi utcai ingatlanok kiürítése után – mondta Bozsik István, Gyöngyös alpolgármestere a Roma Nemzetiségi Önkormányzat hétfőn benyújtott petíciójával kapcsolatban.

Czékmány Krisztina, a kisebbségi önkormányzat tagja közben azt közölte: a tüntetést az elnök és az alelnök magánakciójának tekinti, mert arról a kisebbségi önkormányzat nem hozott döntést.

A hétfői demonstráció képei. A tüntetésre a Roma Nemzetiségi Önkormányzat nevében kaptunk meghívót, a megmozduláson a kisebbségi önkormányzat elnöke és alelnöke is felszólalt a tervezett kilakoltatások ellen. A kisebbségi önkormányzat egyik tagja, Czékmány Krisztina azonban azt mondja: a tüntetésről a nemzetiségi önkormányzat nem hozott döntést.

„Én még október 12-ig a nemzetiségi önkormányzat tagja vagyok, engem nem kerestek meg ezzel a demonstrációval kapcsolatban, így én úgy gondolom, hogy innentől fogva magánakciónak tartom, hiszen nem voltam része ennek.” – mondta Czékmány Krisztina.

A tüntetéssel az érintettek azt szerették volna elérni, hogy a Nádor utcában és az Encsi utcában lévő ingatlanokból való kiköltöztetésük után kapjanak új bérlakást, ennek érdekében egy petíciót is átadtak a Polgármesteri Hivatalban. Mint Bozsik István alpolgármester elmondta: a Nádor utca 10. szám alatti ingatlan megvásárlására pályázatot ír ki az önkormányzat, az Encsi utcai ingatlan pedig évtizedek óta lebontásra vár. Az alpolgármester szerint nem igaz, amit Váradi Kálmán, a kisebbségi önkormányzat elnöke állít, hogy a döntések törvénytelenek lettek volna.

„Mind a két döntés jogszerű volt, mind a két döntés a környezet, környéken lakók és a városlakók szempontjából jó döntés volt.” – hangsúlyozta Bozsik István.

Az alpolgármester a lakók sorsáról azt mondta: akinek érvényes bérleti szerződése van az önkormányzattal, annak biztosítanak új lakást.

„Akinek szerződéses jogviszonya volt, nekik most zajlik az elhelyezésük, mindenki másnak, aki vagy önkényes lakásfoglaló vagy többszázezres tartozásuk van, ők pedig kiköltöztetésre kerülnek, hiszen nem hiszem, hogy az önkormányzatnak kellene állnia minden olyan költséget, ami másnak a lakhatását szolgálja.” – fűzte hozzá-

Mint az alpolgármester elmondta: mindkét ingatlanban élnek olyanok, akik vagy önkényes lakásfoglalóként vagy jelentős, többszázezres, akár milliós tartozással laknak az épületekben, ők a lakásrendelet értelmében nem is pályázhatnak önkormányzati bérlakásra.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Magyarok a Barcáért - dokumentumfilm
15:55
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
16:15
Reklám
16:18
Csörgő-lyuk - természetfilm
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa - vallási műsor
18:13
Aktív kikapcsolódás a Mátrában - kisfilm
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság