Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Elkészült a program

Elkészült a program

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Félórás ingyenes parkolás, a zsellérköz és az északnyugati városrész közművesítése, a sportiskola újraszervezése és a fiatalok részére indítandó bérlakás-program is szerepel a baloldali összefogás gyöngyösi választási programjában. Az MSZP, a DK és az Együtt elképzeléseit Hiesz György, a három párt közös polgármesterjelöltje mutatta be ma délután.

Öt fejezetre bontotta az MSZP, a DK és az Együtt gyöngyösi programját a három párt közös polgármesterjelöltje. Hiesz György szerint az öt fejezet közül az első, a munkahelyteremtés a legfontosabb.

„Szeretnénk az ipari parkba újabb befektetőket hozni, erre komoly esély, remény van. A helyi vállalkozókat helyzetbe hozni, hogy minden munka törvényesen hozzjuk kerüljön, valamilyen adókedvezményt, amit régen várnak, velük egyeztetve meg kell oldanunk.” – mondta.

Emellett speciális foglalkoztatási programmal készülnek a nyugdíjasok, valamint a GYES-en, GYED-en lévők számára. Bevezetnénk a félórás ingyenes parkolás lehetőségét és a Gyöngyös kártyát is. A baloldal közös programjában kiemelt helyen szerepel a zsellérközök és az északnyugati városrész közművesítése, amelynek elkészültéig a területen élők számára elengednék a kommunális adót. A baloldal programjában a sportiskola újraszervezése, valamint a művelődési központ felújítása is szerepel. Hiesz György azt mondta: a közbiztonság javítása érdekében városőrséget állítanának fel, a fiatalok itthon tartása érdekében pedig bérlakás- és ösztöndíjprogramot indítanának. A program a három párt közös elképzeléseit jeleníti meg.

„Teljesen közös munka, illetve a lakossággal együtt, nagy sok kérdőív viosszajött, nagyon sok személyes találkozó volt a képviselőink és a lakosság között, és az elmúlt nyolc éves váérosvezetői tapasztalat is sokat számított, hogy milyen fejlesztések szükségesek.” – fejtett ki.

Hiesz György azt mondta: az a tapasztalatuk, hogy a közművesítésen kívül nagy volumenű beruházások már nem hiányoznak a városban, de sok apróságon kell javítani, ezért például parkosítási és virágosítási programot is indítanának.


Tovább az archívumra