Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Paktumot sejt a Fidesz

Paktumot sejt a Fidesz

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Titkos választási paktumot sejt a háttérben a baloldal és a lokálpatrióták között a Fidesz gyöngyösi szervezete. A párt városi elnöke szerint a baloldal polgármesterjelöltje elszólta magát, amikor televíziónkban azt mondta: győzelme esetén pozíciókat ajánl fel a jobboldalnak. Hiesz György úgy reagált: nem kötöttek paktumot, ő a posztokat valamennyi pártnak felajánlaná.

„Több esetben megfogalmaztam és le is írjuk, ha a baloldal nyeri a választásokat, akkor ismerve a helyi politikai erőviszonyokat, mindenféleképpen a jobboldalnak felajánlanánk vezetői posztokat, pozíciókat.”

Ezt mondta stúdiónkban Hiesz György, az MSZP-DK-Együtt közös jelöltje a polgármesterjelölteket bemutató műsorunkban. Kiss Tivadar, a Fidesz gyöngyösi elnöke mai sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a Fidesz-KDNP jelöltjei biztosan nem kötnek egyezséget Hiesz Györggyel, ezért elgondoltak rajta, ki élhet majd a felkínált lehetőséggel. Kiss Tivadar a Jobbikról sem tartja elképzelhetőnek az együttműködést, ezért szerinte csak Réthy Béla, a lokálpatrióták jelöltje jöhet szóba.

– Kévés Tamásról nem feltételezzük, hogy Hiesz Györggyel paktumot kötne, elképzelhetőnek tartjuk, hogy a jobboldalon egy másik jelölt, Dr. Réthy Béla eljátszana a gondolattal – közölte.

A Fidesz gyöngyösi elnöke szerint a kampányalku a jobboldal megosztására irányul, és így a baloldal malmára hajtja a vizet.

– Én azt gondolom, hogy egy tiszta választási küzdelemnek kellene lennie most Gyöngyösön, és jó, ha a választók tudják, hogy akik nem a Fidesz-KDNP-re szavaznak, azok Hiesz Györgyöt fogják a hatalomba segíteni – hangsúlyozta Kiss Tivadar.

Megkerestük Hiesz Györgyöt is, aki tagadta, hogy bármilyen előzetes alkut kötött volna a lokálpatriótákkal, szerinte minden pártnak kötelessége a város érdekében együttműködni egymással.

– Nagyjából a három párt és a civil szervezetek azonos súlyt képviselnek, ezért azt gondolom, hogy a választáson győztes szervezetnek gesztusokat kell gyakorolnia, és posztokat kell felajánlania. Az én olvasatomban ebben ugyanúgy szerepel a Fidesz, mint a lokálpatrióták vagy civilek is – mondta Hiesz György.

Hiesz György azt mondta: a város érdekében széles körű összefogásra, békére és együttműködésre van szükség.

Réthy Béla, a Gyöngyösünkért Lokálpatrióta Egyesület polgármesterjelöltje egy közleményben reagált, melyben azt írja: \\\”Dr. Tatár Lászlónak és Kiss Tivadarnak a jobboldaliság kisajátítása és feltételezések gyártása helyett javaslom: gondolják végig, hogy vajon tényleg én lehetek-e az oka annak, ha a 2010-ben feloszlatott Fidesz a régi vezetéssel újraalakítva esetleg nem nyer választást Gyöngyösön.\\\”


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Rendszerváltó televíziók - dokumentumfilm
14:59
Mátrai sípályák - kisfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Tunézia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
Luther Márton élete 10. – Szerelem és halál - rajzfilm sorozat
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. - Muzsla Néptáncegyüttes
19:12
Reklám
19:15
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:38
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság