Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szociális munka napja

Szociális munka napja

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nem adták át idén a Gyöngyös Város Szociális Ügyéért díjat a szociális munka napján. A civil kezdeményezésre született Elfogadás díj azonban idén is gazdára talált. Az elismerést idén egy csoport vehette át.

A szociális munka napján, ünnepélyes keretek között ismerték el a szociális területen dolgozók munkáját. A hagyományoktól eltérően az önkormányzat idén nem adta ki a képviselő-testület által alapított Gyöngyös Város Szociális Ügyéért díjat, ugyanis nem érkezett érvényes jelölés.

– Nem hiszem el, hogy ennyi intézményben, ennyi civil önkéntes és egyházi szervezetnél ne lett volna egy, egyetlen egy kitüntetésre érdemes dolgozó, vagy segítő önkéntes. A testület úgy döntött, hogy az idei keretet átvisszük jövőre, amikor is reményeink szerint találni fogunk két kiváló embert, vagy közösséget – mondta ennek kapcsán Hiesz György polgármester.

A civil kezdeményezésre született Elfogadás díját azonban idén is átadták. Az elismerést ezúttal egy csoport, a MERT Nők kapta meg. A csapatot 2010-ben a Mátrai Erőmű lányai, asszonyai alapították. A tagok bajba jutott embertársaikon próbálnak segíteni. Gyűjtöttek már súlyos beteg gyerek gyógykezelésére, rendeztek már be átmeneti otthont egy autista gyermekét egyedül nevelő édesanyának, osztottak már ételt a gyöngyösi hajléktalanoknak és rendszeresen segítenek az Autista Segítő Központnak is. A csoport vezetője mégis szerényen nyilatkozott a díj átvétele után.

– Nagyon felemelő és megtisztelő érzés volt, mert egy civil szervezet ajánlotta fel ezt a díjat. Nem cégnévnek szólt, hanem tevékenységnek, egy kis csoport tevékenységének. Nagyon örülünk, hogy a városban észrevették ezt, amit mi itt végzünk, de igazából mi ezt az ajándékot, a köszönetet azt megkapjuk minden nap azoktól az emberektől, akiken megpróbálunk segíteni – fogalmazott Antal Jánosné, a MERT Nők vezetője.

Az Elfogadás díja pozitív visszajelzés a 16 fős csoport számára. Mint mondják, az elismerés arra ösztönzi őket, hogy tovább haladjanak az általuk választott úton és folytassák az önzetlen segítségnyújtást.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:52
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical
10:06
Reklám
10:08
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Adventi kalendárium
18:10
Mese - Az aranyszőrű bárány
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:07
Itt vagyunk – Alkotunk és előadunk - dokumentumfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Egyiptom 2. rész
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság