Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Advent Kékestetőn

Advent Kékestetőn

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Gyermek- és családi programokkal, valamint Empty Pubs és Csík Zenekar koncertekkel várták az érdeklődőket vasárnap a Kékestetőre. A Kékestetői Sícentrum és a Magyar Síakadémia ötödik alkalommal megrendezett Advent a Kékesen című rendezvényével hivatalosan is kezdetét vette a 2014-2015-ös síszezon.

Havas, de ködös idő várta azokat, akik advent első vasárnapján az ország tetejére látogattak el. Az idei már az ötödik adventi rendezvény volt a Kékesen, de megfigyelők szerint soha ennyien nem voltak együtt az Angyalok tisztásán.

Horváth László országgyűlési képviselő azt mondta, reméli, hogy ez a tendencia folytatódik.

Az Európa sípályáin jól ismert szokás, hogy a havas szezonért közösen fohászkodnak a téli sportok szerelmesei, úgy tűnik végleg meghonosodott. A kitüntetett figyelem nem csak az ország egyetlen havas terepének szólt, hanem a fellépőknek is. A színpadon elsőként a friss megyei Prima-díjas gyöngyösi zenekar, az Empty Pubs muzsikált, akik karácsonyi ízekkel fűszerezték meg koncertjüket.

Az ország csúcsa az ország főterévé vált erre a pár órára. A téli vásár itt már most elkezdődött, a téli sportok szerelmeseinek azonban még várniuk kell, hogy hódolhassanak szenvedélyüknek. A hangulat viszont már megvan.

Az advent első vasárnapján a rendezvény fővédnöke, Horváth László országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket, majd Juhász Ferenc plébános mondta el az ünneppel kapcsolatos gondolatait. Az adventi koszorún az egész ország nevében gyújtottak lángot, majd kezdetét vette a sokak által várt Csík koncert.

A kékesi advent rendezvényét hagyomány szerint idén is a szeretet lángját szimbolizáló máglya meggyújtásával zárták.


Tovább az archívumra