Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Élelmiszer-adománygyűjtés kézilabdásokkal

Élelmiszer-adománygyűjtés kézilabdásokkal

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Második alkalommal csatlakoztak gyöngyösiek az Élelmiszerbank karácsonyi adománygyűjtéséhez. Idén több mint 1800 kg tartós élelmiszert sikerült összegyűjteni. Az adományt a Menház úti óvoda ovisai és szülei, valamint a családok átmeneti otthonának lakói kapták.

Műsorral és jelképes ajándékkal köszönték meg a Menház úti óvodába járó gyerekek az ajándékokat az egyik gyöngyösi orvosi műszereket gyártó cég vezetőségének és a B.Braun Kézilabda csapatnak. A kicsik mikuláscsomagot, a szülők pedig tartós élelmiszereket kaptak. Az önkéntesek az Élelmiszerbank országos gyűjtéséhez csatlakoztak.

Horn Péter, a B.Braun Medical Kft. vezérigazgatója azt mondta, Mind országosan, mind helyi szinten sikerült jelentősen növelni az összegyűjtött élelmiszer mennyiséget. A tavalyi 140 tonna után idén 195 tonna gyűlt össze és a B.Braun is lényegesen többet gyűjtött a rászorulók számára, mint tavaly.

Míg 2013-ban 1200 kilogramm, addig idén már másfélszer annyi, több mint 1800 kilogramm tartós élelmiszert gyűjtöttek össze a gyöngyösi önkéntesek.

Bognár József termelési divízió igazgató szerint ez annak is köszönhető, hogy a második alkalommal már szervezettebben, eredményesebben gyűjtöttek.

A tartós élelmiszerekből összeállított csomag minden családnak nagy segítséget jelent az ünnepek előtt.

A két napos akción összegyűjtött élelmiszerekből és a mikuláscsomagokból jutott a családok átmeneti otthonában élők 6 családnak is.

A tavalyi élelmiszeradományt jól beosztották az otthonban dolgozók, így az utolsó csomagok ősszel fogytak el, mondja az intézményvezető. Talán ez mutatja legjobban, hogy mekkora segítséget jelent az itt élő 25 embernek ez az adomány.


Tovább az archívumra