Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Keresztállítás

Keresztállítás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Adventi keresztet állított a Jobbik Gyöngyösi Ifjúsági Tagozata és a párt gyöngyösi alapszervezete a Barátok terén. Az újjászületés és a szeretet szimbólumát P. Kárpáti Kázmér, a Ferences Rendház főnöke szentelte fel. A kettőskereszt vízkeresztig marad a Barátok terén, de a következő években más helyszíneken is látható lesz az emlékmű, amelyen Vona Gábor gondolatainak egy részlete olvasható.

„Nézz a keresztre, és megtudod ki vagy”- Vona Gábor a kereszttel kapcsolatos gondolatainak egy részlete olvasható azon az adventi kereszten, amelyet a Gyöngyösi Jobbik és az Ifjúsági Tagozat közösen állította fel a Barátok terén. Az emlékmű egészen vízkeresztig marad a téren, de a következő években más helyszíneken is látható lesz.

A tölgyfából készült emlékművet egy helyi támogató készíttette magánadományok segítségével. Országunk egyik legősibb szimbólumát azért adventkor állította fel a szervezet, hogy az ünnepekkor a szeretet és ne az ajándékozás vezérelje az embereket.

– Azt szimbolizálja, hogy próbáljunk valahogy visszatérni a karácsony valódi üzenetéhez, a szeretethez, az összetartozáshoz, a családok összehozásához – fogalmazott Kovács Zoltán önkormányzati képviselő.

Ezt erősítette Bús Árpád Zsolt városatya is, a Vona Gábortól származó idézetet ajánlva mindenki figyelmébe.


Tovább az archívumra