Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Visszaköltöztek a lakók az idősek otthonába

Visszaköltöztek a lakók az idősek otthonába

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Karácsonyt már a felújított épületben töltheti az idősek bentlakásos otthonának 100 lakója. Az intézményt fél év alatt, 180 millió Ft európai uniós forrásból korszerűsítették és tették komfortosabbá.

A hétvégén visszaköltözhettek régi helyükre az idősek bentlakásos otthonának lakói. Az épület felújítását júniusban kezdték, addig a 100 lakó átmenetileg az egykori II. belgyógyászat épületében lakott. Az európai uniós forrásnak köszönhetően, melyet a Kistérségi Humánszolgáltató Központ nyert, az elmúlt fél évben teljes egészében megújulhatott az 1600 négyzetméteres idősotthon. A főépület korszerűsítése során megtörtént az energetikai korszerűsítés is. Elengedhetetlen volt már a nyílászárók cseréje, fűtés és világítás teljes felújítása. A funkciók megváltoztatásával pedig otthonosabbá is tették az épületet.

A projekt első üteme, a főépület korszerűsítésével, a tágas közösségi terek kialakításával lezárult. A II.ütemet akkor tudják kivitelezni, ha a szomszédból elköltöznek a kórházi szakrendelők, akkor további 200 négyzetméterrel bővül az otthon- mondta a kistérségi igazgató.

Az igazgató hozzátette: fontos, hogy a beruházás során a szakembereknek, az ápolóknak is szerettek volna méltó körülményeket biztosítani, ezért számukra öltözőket, nővérszobákat alakítottak ki.


Tovább az archívumra