Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Téli teendők állattartóknak

Téli teendők állattartóknak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Bővül az állattartók téli teendőket tartalmazó listája. Ma már azonban nem elég a hideg ellen óvni kedvenceinket ebben az időszakban. Ugyanis a hőmérséklet csak egy két napra esik 0 fok alá, ezért ilyenkor is gondolni kell az élősködők elleni védelemre is.

Sok állattartó nem törődik a téli időszakban az élősködők elleni védelemmel. Eddig nem is volt rá szükség, mivel a kullancsok csak 5 fok felett aktívak, és csak akkor pusztulnak el, ha a hőmérséklet tartósan 5 fok alatt marad. Az enyhe telek miatt azonban ma már az év minden szakában gondolnunk kell az élősködők elleni védelemre.

Abban az esetben, ha kedvencünk egészséges, nem fogja megviselni a drasztikus időjárásváltozás. Bár komoly hideg telek az elmúlt években nem voltak, a lakásban tartott kutyák kiemelt figyelmet igényelnek a téli időszakban.

Ha segíteni szeretnénk kint tartott kutyánknak vagy macskánknak abban, hogy jól viselje a hidegebb napokat, meg lehet emelni egy kicsit a napi tápadagot. Ezzel segíthetjük a hőháztartás megfelelő működését.


Tovább az archívumra