Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ideiglenesen bezárták a kékesi sípályát

Ideiglenesen bezárták a kékesi sípályát

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Lezárták a kékestetői sípályát az enyhe idő miatt. Az üzemeltetők azt remélik, a héten lesz lehetőség hó-pótlásra, így ha több napon át mínusz három fok alatt marad a hőmérséklet, akkor akár már a hétvégén ismét igénybe vehetik a pályát a téli sportok szerelmesei.

Mátraszentistvánban jelenleg még lehet síelni, és a gyöngyösi korcsolyapálya működését sem befolyásolta az elmúlt hét enyhe időjárása.

– Reményeim szerint a most következő hétvégén szombat, vagy vasárnap már tudunk egy jelentősebb pályaszakaszt megnyitni, nyilván ezek remények, a jelenlegi időjárás előrejelzés szerint három nappal előre látunk bármit – mondta Klausmann Viktor szóvivő.

A síelők nem, de a tűzoltók jelen voltak a sípályán szombaton, hiszen egy bokasérülést szenvedett túrázóhoz kellett vonulniuk. Mivel hozzá a mentők nem tudtak eljutni, ezért a gyöngyösi tűzoltók vitték hordágyon a mentőautóhoz a sérültet.

Mátraszentistvánban jelenleg is működik a sípálya. A webkamerás képeken jól látszik, hogy csak a pályán maradt meg a mesterséges hó. Itt egyelőre nem kell attól tartani, hogy lezárják a pályát, de ehhez itt is szükséges a fagypont alatti hőmérséklet.

Az enyhe idő a főtéri korcsolyapályát nem érintette hátrányosan, zavartalanul lehet korcsolyázni. Mint Juhász Péter, az üzemeltető Sportfólió Kft. ügyvezetője elmondta, plusz 12-15 fokos hőmérsékletig megfelelő minőségű jeget tudnak biztosítani a látogatóknak.

Az időjárás előrejelzés szerint a héten a Napot nem fogjuk látni, viszont marad az enyhe idő, a jövő héten viszont napközben is fagypont körül marad a hőmérséklet, így várhatóan újra előkészíthetjük a síléceket.


Tovább az archívumra