Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Rúdtánc és légtorna

Rúdtánc és légtorna

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Második alkalommal adott otthont országos rúdtánc és légtorna tábornak az egyik mátrafüredi szálloda és egy gyöngyösi fitness stúdió. A három napos intenzív edzőtáborban a résztvevők neves budapesti oktatóktól tanulhattak.

Az ország minden pontjáról érkeztek résztvevők az egyik gyöngyösi fitness stúdió rúdtánc és légtorna téli táborába. A rúdtánc, mint sport 2003-ban került be Magyarországra, Gyöngyösön pedig már több mint egy éve tanulhatják a lányok ezt a könnyűnek semmiképpen nem nevezhető sportot. A táborozók között volt olyan, aki 1,5, de volt olyan is, aki több mint 4 éve rúdtáncol.

A táborban Simkó Gina, fitness modell világbajnok is tartott órákat, aki a Magyar Légtornász Egyesületnél tanulta meg a légtorna alapjait. Azt mondj, az, hogy milyen gyorsan tudnak fejlődni ebben a két sportágban a lányok, nagyban függ az adottságaiktól.

A tábor résztvevői azt mondják, sokakban élnek még előítéletek a rúdtánccal kapcsolatban. A táncosok azon vannak, hogy megértessél, komoly fizikai erőnlét szükséges a gyakorlatok végrehajtásához és hogy kifejezetten a mozgás öröméért járnak az órákra.


Tovább az archívumra