Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szelektív gyűjtés másképp?

Szelektív gyűjtés másképp?

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Hamarosan új kukákban gyűjthetik a papír- fém –és műanyag hulladékot a gyöngyösiek. Jelenleg a házhoz menő szelektív gyűjtés keretében műanyagzsákok állnak a lakosok rendelkezésre. Előreláthatóan áprilistól, az üveg kivételével, vegyesen, már az új hulladékgyűjtőkbe kerülhetnek az újra hasznosítható csomagolóanyagok.

A Gyöngyösi Önkormányzat 58 millió forintot nyert még tavaly, melyből közel ötezer darab gyűjtőedényt vásárolnak – tudtuk meg Szemes Paula igazgatóhelyettestől.

Már folyamatban van a közbeszerzési eljárás az edények beszerzésére, várhatóan március, de legkésőbb április végére már a lakosság rendelkezésére állnak az új kukák. A családi házas övezetekben lakóknak 4750 db 120 literes edényt osztanak szét, a társasházak attól függően, hogy hány lakásosak, 240, 770 vagy 1100 literes gyűjtőt kapnak.

A házhoz menő szelektív gyűjtés korszerűsítését követően tervezik a hulladékgyűjtő szigetek felszámolását, az üveggyűjtő konténerek kivételével, mivel sok esetben ezek a területek illegális hulladéklerakókká váltak.


Tovább az archívumra