Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hiesz György: előnyöket is hozhat a fúzió

Hiesz György: előnyöket is hozhat a fúzió

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Károly Róbert Főiskola végrehajtja a fenntartó döntését, ha az az egri főiskolával közösen képzeli el az intézmény jövőjét. Az intézmény közleményében ugyanakkor emlékeztet arra, hogy a fősikola szenátusa korábban a Debreceni Egyetemmel való fúzióról döntött, és ezt továbbította is az illetékes minisztérium felé. Az egri és a gyöngyösi főiskola összevonásának tervét a két térség országgyűlési képviselője ismertette tegnap Egerben.

Nyitrai Zsolt egri és Horváth László gyöngyösi országgyűlési képviselő tegnap jelentette be, hogy a gyöngyösi és az egri főiskola összevonását kezdeményezték a fenntartónál, valamint, hogy a két város kórházát is szorosabb együttműködésben képzelik el a jövőben. A két képviselő szerint a változtatások hatására javulna a betegellátás színvonala, a főiskolák összevonásával pedig a megye gazdasága is erősödhet. Megkerestük az érintett gyöngyösi intézmények vezetőit, hogy mit szólnak a bejelentéshez. A Károly Róbert Főiskolán nyilatkozni egyelőre nem kívántak, de egy közleményt eljuttattak hozzánk. Ebben azt írják, az intézmény nyitott minden olyan együttműködésre, ami szakmai, gazdasági előnyökkel kecsegtet. A közleményben arra is emlékeztetnek: a Károly Róbert Főiskola Szenátusa tavaly úgy döntött, hogy a Debreceni Egyetemhez történő csatlakozás a legígéretesebb a főiskola jövője szempontjából, és a mindkét fél támogatását élvező csatlakozási szándékról az intézmények a fenntartó minisztériumot is tájékoztatták. A gyöngyösi főiskolán ugyanakkor készek végrehatjani a fenntartó döntését – zárul a közlemény.

Hiesz György polgármestert a tegnapi Fogadóórában kérdeztük arról, mit szól a változásokhoz. A városvezető azt mondta: sok kérdést kell még tisztázni, de járhat előnyökkel az összevonás.

– Hozhat újat, hozhat jót, ez megint a két főiskola, az országgyűlési képviselők, a két város vezetőinek együttes megbeszélésén dőlhet el. Ez hozhatja azt is, hogy a városnak szorosabb kapcsolata lesz a főiskolával. Mi is harcba szállunk azért, hogy életben maradjon, olyan szakok maradjanak, vagy jöjjenek új szakok, amik erősíthetők – fogalmazott Hiesz György.

A polgármester a kórházak szorosabb együttműködésével kapcsolatban arra emlékeztetett, hogy arra már korábban is volt példa, így az most is indokolt lehet. Kerestük a Bugát Pál Kórház főigazgatóját is, Weisz Péter azonban csak később kíván nyilatkozni, mivel a kórházak együttműködéséről csütörtökön egyeztetnek az intézmények vezetői Miskolcon. A témáról egyébként a Fidesz-KDNP ma kezdődő, háromnapos, kihelyezett frakcióülésén is szó lesz, ahol újabb döntések is várhatók az intézmények együttműködésével kapcsolatban.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Mesemondó - Pamela Dalton: A milliomos macska 2. rész
09:15
Zeneiskolások előadása - Farkas Brigitta - Grecsanyinoff: Tréfacsináló
09:17
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
10:02
Reklám
10:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Moziklip – mozi magazin
10:59
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
11:12
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:15
Márkus Liza - Most múlik pontosan
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Sport7 1. rész – sport magazin
19:02
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság