Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gondoskodó pótnagymamát keres a család

Gondoskodó pótnagymamát keres a család

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Gondoskodó nagymamát keres egy nagyrédei család. Blaskó István felesége, a 24 éves Gabriella a múlt héten hunyt el rákban. A két és fél éves Benjamin és a 7 hónapos Bende felnevelésében és a ház körüli teendőkben szeretne segítséget kapni az édesapa.

A tragédia óta az önkormányzat, civil szervezetek és magánemberek is szerveztek gyűjtést a család számára, de a legfontosabb számukra, hogy István továbbra is dolgozhasson, és legyen kire bízni a gyerekeket.

A nagyrédei Blaskó István egy hete vesztette el 24 éves feleségét, és maradt egyedül a hét hónapos és a két és fél éves fiával. Mivel a vér szerinti nagyszülők már nem élnek, pótnagymamát keresne, aki segít az otthoni teendőkben és fontos, hogy szeresse a gyerekeket.

A 24 éves Gabriellánál második terhességekor egy zsírmirigyet találtak az orvosok, a szülés után pedig kiderült, hogy nagyobb a baj, mint azt gondolták: rosszindulatú daganatot állapítottak meg, a zsírmirigy átalakult liposzarkómává és áttétes tüdőrákot okozott.

Az orvosok kemoterápiát javasoltak, viszont két kezelés után Gabriella rosszabbul lett. Blaskó István azt mondja: felesége bátran viselte a betegségét, és többször is mondta, hogy meg fog gyógyulni.

A két gyermek még nem nagyon érti, mi történt az édesanyjukkal, viszont sokszor keresik otthon.

Több civil szervezet és magánszemély is küldött ajándékokat a család számára, ezeket nagy örömmel fogadták, a helyi önkormányzat pedig médiafelületeket biztosít a gyermekek felügyeletének megoldásához.

Amire viszont a legnagyobb szükségük lenne, az egy gondoskodó pótnagymama. Blaskó István azt mondja: aki vállalja, hogy vigyáz a gyerekekre – amíg ő dolgozik- és besegít a háztartás vezetésében, be is költözhet hozzájuk.

Azért döntöttek így, mert István fuvarosként sokszor hajnalban indul és késő este ér haza, így bébiszittert nem tudtak volna alkalmazni.

Ha Ön úgy érzi, hogy jó pótmamájuk lenne a gyerekeknek, jelezze ezt a városi televíziónak, vagy jelentkezzen Nagyréde honlapján keresztül>>


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Rendszerváltó televíziók - dokumentumfilm
14:59
Mátrai sípályák - kisfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Tunézia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
Luther Márton élete 10. – Szerelem és halál - rajzfilm sorozat
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. - Muzsla Néptáncegyüttes
19:12
Reklám
19:15
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:38
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság