Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Torkos csütörtök

Torkos csütörtök

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Féláron étkezhettek tegnap Gyöngyösön is azok, akik a húsvéti böjtre készülve farsangi fogásokkal akarták kényeztetni magukat. A 2006-ban elindult Torkos Csütörtök mozgalomhoz országszerte évről-évre egyre több étterem csatlakozik, viszont idén Gyöngyösön a tavalyinál kevesebb, mindössze két étterem várta 50%-os kedvezménnyel a torkoskodókat.

Szépen megterített asztalok, ebédelő párok. Ebben a gyöngyösi étteremben is féláron étkezhettek tegnap azok, akik időben foglaltak asztalt. A Magyar Turizmus Zrt. 2006-ban elindított Torkos Csütörtök elnevezésű akciójához ez az étterem már kezdetektől csatlakozik. Itt már jó előre lefoglalták estére az asztalokat, így akiknek vacsorázni már nem volt lehetőségük, ebédelni tértek be.

– Azok jönnek, elsősorban, akiknek már nem jutott hely estére. Tehát most is, amióta itt vagyok,azóta is folyamatosan csörög a telefon, négy órára, öt órára, és ugye kénytelenek vagyunk azt mondani, hogy csak záros határidőig maradhat itt a vendég, mert utána már jön a következő asztal, tehát azt látom, hogy az este az, ami igazán népszerű – mondta Kósa László, a Kékes Étterem tulajdonosa.

Az elmúlt 10 évben több mint 10000 étterem csatlakozott a Torkos Csütörtökhöz, és csaknem másfél millióan tértek be az éttermek valamelyikébe. Idén összesen 610 étteremben kínálták féláron a fogásaikat, Gyöngyösön viszont tavalyhoz képest kevesebb, csak két étterem csatlakozott az akcióhoz.

– Mi kezdetektől fogva részt veszünk, mióta a turizmus rt ezt kitalálta, és azért csatlakozunk hozzá, mert jó kezdeményezésnek találjuk, jó marketing a vendéglátásnak, és a vendégeinknek szeretnénk megadni a lehetőséget, hogy ezen a napon féláron étkezzenek – sorolta Szűcs Róbert, a Vincellér Panzió és Étterem üzletvezetője.

Ebben az étteremben is szép számmal érkeztek vendégek ebédelni, hiszen az esti időpontok már foglaltak voltak. Az üzletvezető azt mondja: idén is főként azok érkeztek torkoskodni, akik az év többi napján csak ritkán térnek be éttermekbe.

Torkos Csütörtökön azok számára is akadtak finomságok a napi ajánlatban, akik már nekiláttak a húsvéti böjtölésnek.


Tovább az archívumra