Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Vadételfőző verseny

Vadételfőző verseny

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nyolcadik alkalommal rendeztek vadételfőző versenyt az észak-magyarországi régió településein élő és gazdálkodó erdészek, vadászok és gazdászok számára, a mátrafüredi Mátra Szakképző Iskolában.

A versenyt követően, az eredményeket ünnepélyes keretek között hirdették ki, a X. jubileumi bor –és pálinkaverseny eredményeivel együtt.

Szarvas, vaddisznó, muflonhúsból készült ételek, levesek, pörköltek, raguk rotyognak a bográcsokban. Az idei vadételfőző versenyre 8 csapat nevezett az észak-magyarországi régióból. Szépen fejlődik a gasztronómiának ez az ága, de még kevesen tudnak jó vadételt főzni- mondta az eredményhirdetésen Nagy Zoltán mesterszakács, a zsűri elnöke. Az itt készült ételek viszont megállnák helyüket egy országos versenyen is- tette hozzá a szakember.

A versenyen az igazi különlegességnek számító libamájjal és hagymás burgonyával töltött derelye szarvashúsból készült stefániával és tejszínes vargányás raguval körített vadétel különdíjat kapott.

Az első helyezettek is egyedi recept alapján készítették el a különleges tárkonyos vadlevest.

A verseny rangját mutatja, hogy a pálinka- és a borversenyre évről-évre egyre többen neveznek, és az iskola technikus diákjai is szép számmal indultak saját készítésű pálinkáikkal. A rendezvénynek helyet adó iskola akár a kulturált italfogyasztás zászlóvivője is lehet az igazgató szerint.

A X. jubileumi versenyen, 60 bormintát és több mint 130 pálinkamintát kóstolhatott végig a zsűri, az értük járó arany, ezüst és bronzminősítéseket is vehették át készítőik.


Tovább az archívumra