Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Lefaragták a hiányt

Lefaragták a hiányt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Támogathatónak tartják a gyöngyösi képviselő-testület frakciói a város átdolgozott költségvetését. A büdzsé csütörtökön kerül másodszor a képviselők elé, akik ezúttal már forráshiány nélkül fogadhatják el azt. A frakcióvezetők a tegnapi „Döntés előtt”-ben fejtették ki véleményüket a büdzséről.

Az első fordulós változatban még 170 millió forintos hiányt tartalmazott a gyöngyösi költségvetés tervezete, amit azonban a két tárgyalási forduló közötti egyeztetéseken sikerült teljesen lefaragni, és a második fordulós tervezet már hiány nélkül, 80 milliós általános tartalékkal számol.

-Az elmúlt hetekben frakcióegyeztetések történtek, sikerült a költségvetés hiányát leszorítanunk, tehát nincs forráshiány a költségvetésben, ezzel szemben jelentős általános tartalékkal rendelkezik, tehát ha valami időközben felmerül, azt meg tudjuk valósítani – mondta Kiss Tivadar, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

Kiss Tivadar hozzátette: frakciójuk nem készített írásos javaslatot a költségvetés módosítására, de a másik két frakció javaslatai közül többet is támogatott. A kiindulási pontot jelentő javaslatot a szocialista frakció készítette el, a képviselőcsoport vezetője azonban óvatosságra intett.

– Még mindig veszélyeket rejt magában, hiszen a hatszázmilliós szabad készpénze az önkormányzatnak bele kerül a költségvetésbe, tehát még így sem kell mindent elkölteni, ami a költségvetés kiadási oldalán szerepel – emlékeztetett dr. Végh Attila.

Végh Attila azt mondta: miközben néhány önkormányzati vállalat támogatásából is lecsíptek kisebb-nagyobb összegeket, megemelték az iparűzési adóból várt bevétel összegét, több fejlesztést pedig pályázati támogatásból terveznek megvalósítani.

A Jobbik frakciója is támogathatónak tartja az elképzeléseket, de néhány módosító javaslatot még csütörtökön is terveznek benyújtani.

– Van egy-két pont ami az egyeztetés után máshogy szerepel a költségvetésben, mint ahogy a frakcióülésen jóváhagytuk, de ezek kezelhetőek lesznek majd a csütörtöki testületi ülésen – közöte Kévés Tamás.

Kévés Tamást egyébként csütörtökön alpolgármesterré is választhatja a testület, várhatóan ugyanis ő és dr. Tatár László lesznek a jelöltek a posztra. A grémium napirendjén 32 előterjesztés szerepel. A maratoninak ígérkező ülést a Gyöngyösi TV most is élőben közvetíti majd.


Tovább az archívumra