Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Több milliárdos fejlesztés

Több milliárdos fejlesztés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

2,7 milliárd forintból új csarnokkal és új berendezésekkel bővült a jászárokszállási ipari park legnagyobb üzeme. A részben Európai Uniós pályázatból megvalósított projektnek köszönhetően újabb 50 munkahely létesült a településen.

A projekt ünnepélyes zárórendezvényén a Nemzetgazdasági Minisztérium Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős államtitkára is méltatta a beruházást.

– Ahogy Szókratész fogalmazott egykoron, a fejlődés, a változás titka az, hogy az energiákat nem a régi dolgok megváltoztatására, hanem az új felépítésére kell összpontosítani. Ezt a gondolkodásmódot képviseli a Rosenberger Kft. immár 18 éve itt Magyarországon és több mint 12 éve Jászárokszálláson több mint 1400 embernek biztosítva munkát és megélhetést – fogalmazott dr. Rákossy Balázs.

A beruházás során felhasznált összeg közel 70%-ából új berendezéseket, gépeket vásárolt a cég. A projektnek köszönhetően 50 fővel tudták növelni a foglalkoztatottak számát.

A fejlesztésekre szánt 2,7 milliárd forint 30%-ából egy új logisztikai központot és egy magasraktárt is építettek. A magasraktárban használt technológia Magyarországon még ritkaságszámba megy. Itt 8 emeleten, 21 ezer tálcányi tároló hely áll rendelkezésre, a munkát pedig robotok végzik.

Bár a cég még csak most adta át a legújabb beruházását, már most folynak a tárgyalások, hogyan fejleszthetnék tovább a jászárokszállási ipari park legnagyobb üzemét.


Tovább az archívumra