Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mindenki elítéli

Mindenki elítéli

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A pártok és a Heves Megyei Közgyűlés is közleményben ítélte el a zsidó temető feldúlását. Gyöngyös város önkormányzata sajtótájékoztatót tartott az esettel kapcsolatban, ahol Hiesz György polgármester, valamint Tatár László és Kévés Tamás alpolgármesterek is elfogadhatatlannak minősítették a cselekedetet.

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott az izraelita temető feldúlásával kapcsolatban a három városvezető. Hiesz György polgármester azt mondta, mélyen elítéli a történteket.

– Sajnos mindig vannak olyan vandál emberek, akik semmire nincsenek tekintettel és bármilyen célból, legyen ez haszonszerzés, sírrablás, vagy nem is merek arra gondolni, hogy esetleg bármilyen antiszemita megnyilvánulás miatt ilyen cselekedetre szánják magukat. Rendkívül elítéljük, egységesen a három vezető – hangsúlyozta a polgármester.

Tatár László szerint az elkövetőknek súlyos tudásbeli hiányosságaik is vannak, hiszen a zsidó temetkezési szokások szerint értéktárgyakat nem helyeznek az elhunytak mellé. Az alpolgármester aljas pusztításként értékelte az esetet.

– Itt vandál sírpusztítás történt. Azok az emberek, akik ilyenre hajlandóak, hogy egy ilyen kultikus zárt sírkertet, ahol tudva levő, hogy évek óta nincs gondnoki szolgálat, nincs megoldva az őrzése, ez egy nagyon aljas, vandál pusztítás volt – sorolta Gyöngyös alpolgármestere.

Kévés Tamás is mélységesen elítéli a rongálásokat és bízik abban, hogy a rendőrség mihamarabb felkutatja az elkövetőket. A jobbikos alpolgármester szerint ez az eset is felhívja a figyelmet a külterületek sebezhetőségére.

– Ez az eset is felhívja arra a figyelmet, hogy a közbiztonságunk védelmére és főleg a külterületeink védelmére, hiszen ez a temető külterületen van, nézzük meg a hétvégi házakat, nézzük meg a szőlőinket. Ez egy komplex feladata a közrendvédelem ezen része is a városunknak. Azt gondolom, én sem látok semmilyen antiszemita jellegű cselekedetet – fogalmazta meg véleményét az alpolgármester.

Az önkormányzat vizsgálja annak lehetőségét, hogy hogyan tudna segíteni a károk elhárításában.


Tovább az archívumra