Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Védjegy a minőségért

Védjegy a minőségért

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Hagyományok-Ízek-Régiók védjegyet kapott a Nagyrédei Kecskefarm natúr kecskesajtja. Az ehhez hasonló, helyi termékek iránt az utóbbi időben egyre nagyobb a kereslet, ennek jegyében az idei évet a Helyi Termékek Évének nyilvánították.

Fejés után legeltetés. Judit szokásos reggeli feladatai egyikét végzi a Nagyrédei Kecskefarmon, ahol már közel 20 éve gazdálkodik. Ez volt Heves megye első kecskefarmja, ahol a kezdetektől vegyszermentes, ökogazdálkodás folyik. Ma már több mint 30 anyakecskét tartanak, Judit itt helyben készíti a kecskesajtot egyedi receptek alapján. A választék egyre bővül, fokhagymás, kapros, chilis, lilahagymás, pritaminpaprikás kecskesajtot is készít, a védjegyet natúr kecskesajtjával nyerte el.

A helyi termék-védjegyek száma az elmúlt években jelentősen gyarapodott. Ha nem ismerjük személyesen a termelőt, a védjegy informál a termék eredetéről, előállításának körülményeiről, a védjeggyel ellátott termék megbízható. Az elmúlt években jelentősen nőtt a kereslet a helyben előállított, ellenőrzött termékek iránt, ezt bizonyítja, hogy már több mint 200 termelői piac van az országban, ahol jelentős választékbővülés, és minőségjavulás tapasztalható. Ennek jegyében 2015 a Helyi Termékek éve lett.

Judit célja természetközeli életmód népszerűsítése, melynek keretében falusi turizmussal is foglalkoznak. A Nagyrédei Kecskefarm az egyik sajtállomása a palóc útnak is.


Tovább az archívumra