Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nem lesz útlezárás húsvétkor

Nem lesz útlezárás húsvétkor

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Bár sokan attól tartottak, úgy tűnik, mégsem lesz forgalomkorlátozás a 24-es főúton holnaptól április hetedikéig, így a húsvéti megnövekedett forgalom során nem kell fennakadásokra számítani. A sástói kemping mellett jelenleg még folynak a hüllőátjáró építési munkálatai, de az érintett útszakaszt húsvétkor ideiglenesen átadják a forgalomnak.

Hüllőátjárókat építenek a 24-es főúton, a munkálatok miatt pedig több ponton napok óta félpályás forgalomkorlátozás van érvényben. Az átjárót eredetileg tavaly novemberben szerették volna átadni, de a munkák még ma is tartanak. Az átvágott útszakasz jelenleg még nem okoz hosszú torlódásokat, a turisztikai vállalkozások azonban attól félnek, hogy húsvétkor lehetetlen lesz a közlekedés.
– Mi is egyetértünk, hogy minél előbb fejezzék be ezt a munkát, csak azzal nem értünk egyet, hogy miért pont egy három napos ünnep előtt, egy tavaszi szünetben kell az útátvágást elvégezni, amikor tulajdonképpen a turisták száma a többszörösére nő -mondta Palik Tibor, a sástói kemping tulajdonosa.

Jelenleg nincsenek torlódások, de a tapasztalatok szerint a húsvéti megnövekedett forgalom miatt lesznek. Ez nem csak kellemetlen, de balesetveszélyes is lehet.

A fennakadások elkerülése érdekében a munkálatok néhány napos szüneteltetését kéri a Gyöngyös-Mátra TDM is.

Időközben a Magyar Közút azt az információt juttatta el hozzánk, hogy a Bükki Nemzeti Parkkal és a kivitelezővel egyeztetve az ünnepek idején teljes egészében megnyitják az útszakaszt a forgalom előtt. A munkálatokat április hetedikén folytatják.


Tovább az archívumra