Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kék séta

Kék séta

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több százan gyalogoltak fel hétvégén Mátraházáról Kékestetőre, hogy felhívják a figyelmet az autizmussal élők elfogadásának fontosságára. A Kék séta nevű rendezvény az Autista Segítő Központ Autizmus Világnapjához kapcsolódóan megszervezett több napos programsorozatát zárta le.

Az esemény Mátraházán a kápolnában egy rövid misével kezdődött. Ezt követően az intézmény dolgozói, lakói és a családtagok, valamint sok gyöngyösi középiskolás is felsétált Mátraházáról Kékestetőre.

“Azt gondoljuk, hogy egy nagyon sikeres 4 napos rendezvénysorozaton vagyunk túl. Ennek a mai nap a csúcspontja. Ennek a programnak a célja igazából lezárni ezt a négy napos rendezvényt, úgyhogy most már csak a jókedv, a napsütés és az együtt sétálás örömét szeretnénk, illetve hát a kék lufik felengedésével az autizmussal élők elfogadását elősegíteni.” – mondta Kis Erzsébet, az Autista Segítő Központ intézményvezetője.

A túrán idén is több százan vettek részt. Voltak olyan családok is, akik valamikor az Autista Segítő Központba hordták gyermeküket iskolába.

“Nekünk ezek az események nagyon fontosak, mert az én fiam 7 éven keresztül az Autista Segítő Központ ellátottja volt és rengeteg ismerősünk van, nagyon sok szép emlékünk, és azért vagyunk itt mindig, hogy újra találkozzunk a rengeteg olyan emberrel, akiket nagyon szeretünk, meg akik nagyon szerették Ábelt.” – mondta el Forró Orsolya.

A kék sétán részt vett Hiesz György is. Gyöngyös polgármestere szerint fontos, hogy az önkormányzat lehetőségeihez mérten mindenben támogassa az intézmény működését.

“Minden olyan jóérzésű ember, aki valamennyire is látott már fogyatékkal élő embert, autistát, volt a közelükben, dolgozott velük, annak kötelessége így is kimutatni együttérzését, szolidaritását, segíteni, mindent megtenni, hogy megfelelő iskolába, megfelelő otthonokban éljenek. És ez külön öröm, hogy ennyien gondolták így szombaton, hétvégén, több százan vagyunk. Tényleg jó érzés volt, kicsit az oxigén úgy elfogyott mire felértünk, de nagyon jó séta volt.” – tette hozzá Hiesz György.

Kékestetőn a séta után fellépett az Autista Segítő Központ zenekara, majd a program zárásaként a túra résztvevői több száz kék lufit engedtek a magasba, hogy felhívják a figyelmet az autizmussal élők elfogadásának fontosságára.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Zongoraavató hangverseny (részlet)
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Döntés előtt 1. rész – közéleti magazin
10:02
Reklám
10:05
Döntés előtt 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
10:59
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
11:11
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:15
Zeneiskolások előadása - Szita Jázmin - Telemann: Menüett
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Sport7 1. rész – sport magazin
19:02
Reklám
19:05
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság