Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Komposztálót kaptak

Komposztálót kaptak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ötvenezer forint értékben kertészeti eszközöket adományozott az Egressy Béni Általános Iskolának két jobbikos képviselő. Az oktatási intézmény ökoiskola címre szeretne pályázni, ennek pedig az a feltétele, hogy a diákoknak legyen lehetőségük növényeket gondozni az iskola területén.

Az eszközöket nem csak tanórákon, hanem délutáni foglalkozásokon is használhatják a nebulók.

Mintegy 50 ezer forint értékben nyújtott át kertészeti eszközöket Kovács Zoltán és Bús Árpád Zsolt az Egressy Béni Általános Iskolának. A Jobbikos képviselők nagy hangsúlyt fektetnek programjaik szervezésekor is a nyolcvanasi városrészre, most az iskolának is szerettek volna segíteni.

266_0042_01

– Szeretnénk a nyolcvanast egy picikét magasabb szintre emelni, ha fogalmazhatok így, másrészről pedig szerettük volna a gyerekekben a tanulókban a környezettudatosságra felhívni a figyelmet, tehát, hogy ápolják, gondozzuk közösen a természetet – mondta Bús Árpád Zsolt.

A kertészeti eszközök beszerzését az iskolaigazgató vetette fel a képviselőknek, akik – mint Kovács Zoltán fogalmazott – nem volt kérdés számukra, hogy a képviselői keretük terhére segítsenek.

Az Egressy Béni Általános Iskola már megszerezte a Vöröskeresztes Bázisiskola címet, most pedig Ökoiskálává is szeretne válni. Ennek a feltétele, hogy tanórákon és délutánonként a gyerekek egyebek mellett madáretetőt építsenek és palántákat gondozzanak.

– Természetismeret órán lejöhetnek, megnézhetik, kezelhetik, és számon kérten kezelniük kell, tehát ez nem kérdés, ezen kívül a délutáni időszakban is, hogyha egy-egy osztály,- mert osztályonkénti parcellák lesznek – egy-egy osztály lejön, rendbe teszi a dolgait, én úgy gondolom, hogy ez nevelő hatású – sorolta Lipkovics Gábor igazgató.

Kovács Zoltán az akcióval kapcsolatban elmondta: szeretnék, ha az itt tanuló diákok szülei egy-egy palántával hozzájárulnának az Ökoiskola cím elnyeréséhez.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Nyitógála - Észak-Macedónia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Zongoraavató hangverseny (részlet)
16:06
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Adventi kalendárium
18:09
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:17
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság